Să ne ridicăm peste problemă pentru a o rezolva

La nivelul uman al aceste lumi putem studia, şti, şi, într-un fel să controlăm nivelele mineral, vegetal si animal ale naturii. Deşi nu în cel mai bun mod posibil, cu toate acestea, noi suntem capabili să înţelegem şi să schimbăm natura la un anumit grad.

Însă nu putem controla umanitatea, societatea umană, şi astăyi acest lucru se manifestă foarte clar în tot ce facem. Nu suntem capabili să ridicăm o nouă generaţie, proprii noştri copii, corect. Mai înainte nici nu ne-am gândit la asta, dar astăzi avem în faţă o problemă: tânăra generaţie este complet detaşată de noi, nu putem să facem nimic cu tinerii.

Dacă îi putem îndruma să fie oameni buni, rezonabili (cu toate că noi înşine nu ştim ce înseamnă asta), atunci cel puţin copiii vor avea o viaţă bună. Toate generaţiile au sperat că viaţa lor grea va fi o plată pentru succesul copiilor lor. Astăzi însă, suntem într-o perioadă de tranziţie, noi am trecut de pragul aşteptărilor şi am început să coborâm pierzându-ne orice speranţă că viaţa generaţiei viitoare va fi mai bună ca a noastră. De aceea oamenii nu mai vor să întemeieze o familie şi să aibă copii.

De fapt avem în faţă următoarea problemă, dacă vrem să construim o viaţă normală pentru şapte miliarde de oameni la un nivel simplu, corporal, noi trebuie să existăm în nivelul spiritual. Fiind în nivelul uman (4), pot să hotărăsc pentru nivelurile de mai jos: mineral (1), vegetal (2), şi animal (3). Dar pentru a putea să-mi ţin propriul meu nivel sub control, trebuie să mă ridic peste el, la nivelul spiritual (5). Apoi, de acolo, voi fi capabil să-mi guvernez propriul meu nivel uman (4).

Deci starea de lucruri este foarte simplă: să repar educaţia, familia, relaţiile interumane, afacerile, ecologia, economia, să mă descurc cu noile boli şi viruşi, să ştiu de unde vin toate şi din ce motiv, unde sunt forţele care guvernează nivelul uman. Aceste forţe nu există aici, iar asta înseamnă că trebuie să mă ridic la un nivel mai înalt.

De aceea, Baal HaSulam s-a bucurat de oportunitatea de a dezvălui înţelepciunea Cabalei întregii lumi, şi nu numai lui însuşi şi câtorva discipoli. Şi, de aceea, această „mâna de discipoli” a crescut la câteva milioane, care urmăresc lecţiile şi materialele noastre, iar noi nu încetam să vorbim despre asta cu toţi din toată lumea.

În curînd vom ajunge la o situaţie pe care nici macar nu putem să o descriem. Fără cunoştinţe elementare despre cum se guvernează această lume de la al cincilea nivel, omul nu va fi capabil de niciun succes în nicio parte a vieţii sociale. Încă de astăzi, toate programele iniţiate pentru ajutorarea familiilor, ţărilor şi a lumii, s-au blocat şi au dat greş.

De aceea, Cabala nu este necesară doar ca să te ajute pe tine şi pe mine să intrăm în realitatea spirituală. Crize masive se acumulează într-o criză multi-system care împinge întreaga lume să se ridice la un nou nivel.

Noi suntem deosebiţi de restul umanităţii prin faptul că, fiind la al patrulea nivel, am primit „punctul din inimă”, dorinţa de a intra în al cincilea nivel. Suntem motivaţi să ne mişcăm mai departe de un impuls bun, în timp ce restul lumii este împins către el prin suferinţe enorme care îi va împinge de la spate. Noi suntem ademeniţi cu o „bomboană” , aspiraţia către ceva bun, în timp ce restul lumii se mişcă fără speranţă, împinşi cu „băţul”. Sunt ca animalele care nu ştiu încotro să se ducă , cum să scape de dezastrele care apar de peste tot. Şi este numai începutul.

Din Lecţia 1 din Convenţia We! 4/1/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: