Să nu simți lipsă de nimic

294.4Întrebare: Potrivit cercetărilor recente efectuate de fiziologi, nivelul de bunăstare a familiei din primii cinci ani de viață poate determina întreaga soartă viitoare a unei persoane. De exemplu, persoanele care au crescut în familii sărace au un nivel ridicat de cortizol în organism, un hormon al stresului care face o persoană mai prudentă.

Persoanele care au crescut în familii înstărite au un cortex îngroșat în zonele parietale și temporale, care sunt responsabile pentru percepția vizuală și memoria pe termen lung. Este direct conectat la nivelul înalt de realizare al unei persoane.

Copiii crescuţi ȋn bine sunt mai puțin probabil să fie altruişti și să se sacrifice pe sine. Sunt mai puțin dornici să ȋmpartă bani cu ceilalți. Și invers, pentru copiii care au crescut în sărăcie, sunt mai înclinați spre altruism, dornici să împărtășească, să se sacrifice.

Ce afectează faptul că o persoană atrage sau respinge banii, câștigurile sale?

Răspuns: Dacă vorbim despre natura umană, desigur, este strict individual. Are cineva compasiune pentru cei apropiați sau nu? A văzut-o la părinți sau a fost învățat? Totul depinde de o persoană, plus de mediu.

Dar, pe de altă parte, dacă intră într-un anumit mediu, acesta poate fi insuflat în el. Acolo mediul ȋi dovedeşte că starea de empatie îl corectează, îl face o ființă complet diferită.

Întrebare: Este cheia tuturor lucrurilor de a-l simți pe cel care este lângă tine. Acest sentiment trebuie dezvoltat. Ce sugestie i se poate da unei persoane, astfel încât să se simtă mereu asigurată cu ceea ce are nevoie?

Răspuns: O persoană este un produs al societății. El trebuie să se afle într-o anumită societate care îl va educa în acest fel.

Întrebare: Ce sfaturi pot fi date întregii umanități pentru a simți că nu-i lipsește nimic?

Răspuns: Arătați-vă reciproc un exemplu despre modul în care vă doriți binele tuturor.

Din emisiunea de pe KabTV “Cabala Expres” 12.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed