Să nu trăiești pentru totdeauna

592.04Cartea Zoharului, Geneza, 3:22: Acum Domnul Dumnezeu a spus: „Iată omul a devenit ca unul dintre noi, având capacitatea de a cunoaște binele și răul și acum, ca să nu întindă mâna și să ia și din Pomul Vieții și să mănânce și să trăiască pentru totdeauna. ”

Întrebare: Este necesar să trăim veșnic? Depinde ce fel de viață.

Răspuns: Într-adevăr. Există mulți oameni care s-ar despărți bucuroși de viață fără să sufere, deoarece ea este un lanț de suferință.

Și totuși, avem un fel de blocaj interior care nu ne permite să ne despărțim de viață și ne face să suferim. Dacă nu ar fi fost, atunci sunt sigur că un număr imens de oameni ar face-o cu calm. Așa: iei o pastilă și adormi pentru că, în principiu, nu există perspective.

Prin urmare, se spune că faptul că omul a căzut într-o stare teribilă, în egoism, este necesar să aranjăm astfel încât să nu se poată sinucide, astfel încât să existe forțe în el și în natura înconjurătoare care să îl facă să se dezvolte, deși această dezvoltare este foarte dificilă.

Întrebare: Dar de ce se spune „ca să nu trăiască veșnic”?

Răspuns: Asta înseamnă că el nu va rămâne pentru totdeauna în starea egoistă.

Pentru aceasta, pe de o parte, este necesar ca anumite forțe să-l împiedice tot timpul să-și încheie existența pământească în cadrul corpului animal și, pe de altă parte, să-i ofere posibilitatea de a se dezvolta fără a se simți etern, perfect și simțind în mod constant o stare de sete, lipsă, aspirații către ceva. Astfel, el va reveni treptat la starea anterioară din care a căzut.

KabTV „Puterea cărții Zohar”, # 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: