Să oprim curentul electric

962.3Comentariu: Am citit un articol „Înainte spre trecut sau cum să oprim evoluția negativă” [în limba rusă] în care au scris că degradarea durează de zeci de ani. Alimentele sunt din ce în ce mai proaste. Veniturile și nivelul de trai al clasei de mijloc sunt în scădere. Securitatea, educația, medicina, drepturile omului și protecția socială sunt distruse. Instituția familiei este în declin, rata natalității este în scădere. Cultura, arta, moda, cinematografia, totul este în declin. Legislația este rescrisă în favoarea celor bogați și puternici. Furtul este înfloritor, trebuie să ne asigurăm pentru noi înșine, pentru copiii noștri, deoarece viitorul este întunecat. Un viraj brusc la stânga pentru a îmbunătăți viața cetățenilor va provoca tulburări timp de ani de zile, iar conservatorismul de dreapta nu este cu mult mai bun.

Nu am citit nici o concluzie, este doar plin de asta e rău și asta e rău. Așa e în zilele noastre.

Răspunsul meu: Cred că dacă s-ar întrerupe curentul electric, atunci totul ar fi în regulă. Totul s-ar stinge, s-ar diminua, mașinăriile s-ar opri. Și asta ar fi tot.

Întrebare: Ce ar însemna această pană de curent?

Răspuns: Este vorba de energie, orice tip de energie care alimentează ego-ul nostru în toate manifestările sale egoiste din această lume, energie de ardere, energie electrică, energie de mișcare, noi le folosim pe toate în detrimentul nostru. Trebuie să ne întoarcem cu 120 de ani în urmă și să ne dăm seama cum să creăm lumea din nou.

Întrebare: Deci trebuie să înțelegem de ce ni s-a dat energie electrică? Nu ca să furăm progresiv și să câștigăm bani, ci pentru altceva? Pentru ce?

Răspuns: Doar pentru a restabili conexiunea corectă între noi. Și în această măsură putem folosi toată energia.

Întrebare: De ce aprind luminile, pornesc utilajele și conduc mașini?

Răspuns: Doar pentru a transmite bunătatea în lume. Am nevoie de energie pentru tot ceea ce pot face bun și util pentru lume, conexiunea cu ceilalți. Iar dacă nu pot să o fac în mod clar, dacă nu știu cum, atunci nu am nevoie de energie. Nu mă lăsați, nu-mi permiteți deloc să intru în contact cu alți oameni.

Vezi ce se întâmplă cu Internetul! Este îngrozitor! Câtă ură există! De îndată ce pornim energia, electricitatea, tot răul se precipită.

Întrebare: Ar trebui ca o persoană să traducă cuvântul „bun” în moduri diferite sau într-un context comun?

Răspuns: În beneficiul celorlalți.

Întrebare: Care este beneficiul celorlalți?

Răspuns: Beneficiul este că și ei ar trebui, de asemenea, să se gândească la beneficiul celorlalți.

Întrebare: Și apoi care este beneficiul general?

Răspuns: Ar trebui să fim cu toții cuprinși de o preocupare comună pentru binele celorlalți. Asta-i tot.

Întrebare: De aceea trebuie să aprindem lumina?

Răspuns: Da.

Din „Știri cu Michael Laitman” de la KabTV 11/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: