Să ridic Șechina din praf

275Nu vă lipsește decât să mergeți într-un câmp pe care Domnul l-a binecuvântat (Baal HaSulam, Scrisoarea 4).

Acest câmp se numește Șechina sau conexiunea dintre noi în care Creatorul Se dezvăluie. Dar când acest câmp a fost spart, Creatorul a dispărut din el.

Toată munca noastră constă în a ne conecta unii cu alții și să restabilim rețeaua de comunicare dintre noi, iar în măsura în care o facem, Creatorul se va dezvălui treptat în ea. O astfel de revelație a Creatorului înseamnă niveluri sau lumi spirituale.

„Pace” – „Shalom (שלום)” provine din cuvântul „lume” = „olam (עוֹלָם),” „alum (עָלוּם)” – „ascuns”. Ascunderea și revelația relativă a Creatorului la fiecare nivel ne vor arăta în ce fel de lume ne aflăm.

Prin urmare, trebuie să colectăm toate acele organe flasce care au căzut din sufletul tău și să le unim într-un singur corp, – într-un singur sistem conectat. În acel corp complet, Creatorul își va insufla necontenit Șechina, adică absolut complet, fără lacune sau reduceri.

Și fântâna inteligenței (Tvuna), care este acea parte inferioară a Binei care transmite lumina către Malchut (în noi) și fluxuri înalte de lumină (Keter, Hochma, Bina) va fi ca o fântână fără sfârșit.

Ce trebuie să facem? Trebuie să restabilim conexiunea dintre noi, care se numește Șechina. Creatorul a fost cel care a spart-o, astfel încât noi înșine să-l putem crea dintr-o stare spartă. Asta se numește ridicarea Șechina din praf. Asta este ceea ce trebuie să facem.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/6/22, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi” Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: