Să tânjească după adevăr

239Comentariu: Când am citit povestea despre Ieșirea din Egipt, nu am putut înțelege de ce Creatorul întărește constant inima faraonului. Și atunci am găsit o explicație în surse că întărirea inimii este necesară pentru ca omul să aibă o dorință reală de adevăr.

Răspunsul meu: Necesitatea ajutorului Creatorului!

Omul încă se gândește: dacă nu am suficient timp acum, atunci mai târziu, când sunt mai inteligent, mai puternic și așa mai departe. Astfel, ajunge să-și dea seama că nu există nimic în el și că nu poate exista nimic care să-l învingă pe Faraon. Și atunci are nevoie de ajutorul Creatorului și ajunge la rugăciune.

Întrebare: Învățătorul tău Rabaș a scris că împietrirea inimii era necesară pentru ca să existe o ocazie de rugăciune. Rugăciunea nu are nevoie de Creator, ci de om?

Răspuns: Desigur. De ce are nevoie Creatorul? Omul, pe de altă parte, are nevoie de rugăciune pentru a avea dorința de a primi ajutor de la Creator.

Rugăciunea este acțiunea finală a unei persoane atunci când are deja tot ce este necesar pentru a se întoarce corect către Creator.

Întrebare: Dar unde este punctul care poate fi apăsat pentru a face să apară rugăciunea?

Răspuns: Îl cauți și apasă. Nimeni nu îl va găsi în afară de tine.

KabTV „Stări spirituale” 14.04.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: