Să te judeci singur

Luna Elul este timpul pentru autoexaminare. Ai îndeplinit instrucțiunea dată pe Muntele Sinai și, chiar înainte de asta, pe timpul lui Avraam, înseamnând obținerea conexiunii?

Lumina Superioară va fi îmbrăcată pe noi și, ca urmare, când începem să ne unim, ne va dezvălui Lumea Superioară și vom simți că trăim într-o lume corectată, rotundă, superioară și armonioasă.

De aceea, un păcat sau o fărădelege este ceea ce ne stă în drumul obținerii unității dintre noi. Fiecare se poate examina pe sine din această perspectivă și să se găsească plin de păcate, de calități egoiste și de dorințe care să-l facă să-i respingă pe ceilalți.

Luna Elul este numită timpul pocăinței, ceea ce înseamnă întoarcerea creaturii către Creator, pentru a fi asemănătoare și egală în formă cu calitățile Lui de iubire și dăruire.

Dezvăluirea păcatelor și fărădeligilor noastre este deja corectare. Tot ceea ce trebuie să facem este să recunoaștem corupția noastră. Oamenii încearcă să acopere răul lor și să-l ascundă, în timp ce Înțelepciunea Cabalei ne spune să dezvăluim răul fiindcă suntem complet egoiști. În momentul în care aceste păcate și fărădelegi sunt dezvăluite, imediat vor fi corectate.

Suntem dezbinați și scufundați în egourile noastre, dar trebuie să ne conectăm ca părți ale sufletului unic al lui Adam. Rolul nostru este să găsim calea spre conexiune și unitate. Acesta este de fapt singurul nostru păcat și simpla dezvăluire a acestui lucru reprezintă întreaga corectare.

Rugăciune este propria ta judecare, să vrei să descoperi și să scoți toate păcatele și fărădelegile tale, astfel ca ele să poată fi corectate și să dispară. Regretul și pocăința nu înseamnă lacrimi, ci recunoașterea nevoii de unitate. Vedem că lumea începe să înțeleagă că fără conexiune și unitate nu vom fi în stare să supraviețuim.

De fiecare dată descoperim în noi diferite păcate împotriva conexiunii și unității, ele vor fi corectate datorită revelării lor. Nu putem corecta nimic noi înșine și e de datoria noastră să descoperim răul din noi și să punctăm calitățile egoiste ale caracterului nostru. Asta se cheamă rugăciune, judecarea de sine.

Întrebare: De ce este de ajuns simpla descoperire și scoaterea la lumină a calităților noastre egoiste, ceea ce este deja corectare?

Răspuns: Când descoperim și scoatem răul la lumină înțelegem în ce măsură avem nevoie de corectare. Corectarea în sine este făcută de Lumina Reformatoare.

Când ne descoperim egoul și păcatele, atragem Lumina Corectoare. Este scris „Am creat înclinația rea, Am creat Tora drept condiment….fiindcă Lumina din ea întoarce la bine (reformează)”.

Tora este Lumina generală care este în jurul nostru, dar ea acționează asupra noastră numai dacă descoperim calitățile din noi care stau în calea conexiunii și a unității, adică păcatele noastre.

Lucrul principal este să determinăm diagnosticul, fiindcă remediul deja există! În momentul în care descoperim egoul din noi care nu ne permite să ne conectăm, Lumina Reformatoare numită Tora, acționează imediat asupra lui și corectează acea dorință.

Corectarea ne permite să ne conectăm cu ceilalți, dar în măsura în care ne conectăm intern și începem să ne simțim aproape unul de celălalt, Lumina Superioară poate să ne fie revelată și să ne lase să simțim Lumea Superioară.

Munca noastră în luna Elul se reduce la dezvăluirea răului care nu ne lasă să ne unim cu ceilalți. În această perioadă, răul doar se revelează, dar este corectat când începe anul nou, de Roș HaȘana.

Din Programul Radio 103 FM 30/08/2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed