Să treceți Iordanul ca să mergeți să luați pământul

Tora, Deutoronomul 11:31 – 11:32  Căci voi veţi trece Iordanul, ca să mergeri să luaţi pământul pe care Domnul Dumnezeul vostru vi-l dă moştenire veşnică şi-l veţi lua în stăpânire şi veţi trăi în el.

Aşadar, siliţi-vă să păziţi toate hotărârile şi poruncile Lui, pe care vi le pun eu astăzi înainte”.

 “Sa treceti Iordanul ca sa mergeti sa luati pamantul” inseamna sa aveti dorinta pe care o puteti corecta. Nu putem corecta toate dorintele de o data. Din tot numarul mare de dorinte din intreaga noastra natura, putem doar partial corecta dorinta numita Israel, pe care o putem directiona catre Creator.

Prin urmare, este spus ca suntem o natiune mica. Inseamna ca putem directiona catre corectie spirituala o mica parte a  naturii umane. Tot restul va fi corectat la finalul drumului, in faza finala a corectie (Gmar Tikun).

In primul rand, trebuie sa corectezi o mica parte numita Israel si apoi restul natiunilor lumii.

Prin urmare, Tora ne incurajeaza sa intram in tara Israel cu acele dorinte care pot fi corectate si sa incepem sa ne luptam cu cele sapte natiuni care stapanesc acest tinut, cu alte cuvinte, sa luptam cu noi insine, sa distrugem toate intentiile egoiste din noi.

Dorinta pe care o invingem (o corectam), vom fi capabili sa o adunam impreuna si sa facem una imensa si unita, in care se va revela Creatorul.

Tora vorbeste cum, dupa 2000 de ani de exil, ghidati de prezent, trebuie din nou sa ne aducem in starea spirituala in care au fost stramosii nostri si sa invingem restul umanitatii. Trebuie sa incepem sa ne corectam nu doar pe noi, ca o parte mica a intregului egoism, ci intregul imensul si universalul nostru egoism.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: