Salvarea lumii este în monarhie

273.02Comentariu: Scandalul continuă în Franța. Douăzeci de generali au scris o scrisoare către Macron spunând că Franța se apropie de război civil, că există enclave în țară în care nu se poate intra, că au legi proprii, că islamul extrem apare din ce în ce mai mult și, în principiu, în Franța există două state. Senzatia este ca se apropie un razboi civil.

Răspunsul meu: Apropierea războiului civil se simte peste tot în lume, în toate țările. Există opoziții uriașe și toate țările sunt împărțite în două sau trei fracții.

Întrebare: Pot guvernele de astăzi să impună măsuri drastice? De exemplu, există într-adevăr enclave în Franța în care nu se poate intra și care au propria lor lege. Aceeași situație există și în Belgia și Danemarca.

Răspuns: Nu, nu pot. Pentru că nu există rege, nu există o singură autoritate. Nu există niciun om care să spună: „Statul sunt eu”. Acum puteți vedea cât de necesar este acest lucru. Și nimeni nu poate spune nimic împotriva!

Întrebare: Deci, credeți că ar trebui să existe un astfel de monarh, cu o astfel de educație?

Răspuns: Da, cu o astfel de educație, dar toate au dispărut.

Întrebare: Deci avem nevoie de un astfel de monarh care să spună: „Aceasta este a mea, aceasta este casa mea, aceștia sunt oamenii mei, cetățenii mei”?

Răspuns: Da. Adică: „Acesta sunt eu!” Acesta este un efect minunat al forței unice superioare în lumea noastră. Dar un astfel de om nu poate apărea. El trebuie acceptat de toată lumea necondiționat. El trebuie să aibă „lesse passé” – o certificare că este vicerege al lui Dumnezeu. Așa a fost înainte!

Comentariu: Este minunat. Simt că atunci totul ar fi stabil. Dar asta a fost înainte și astăzi este nerealist.

Răspunsul meu: Este vorba despre faptul că lumea ajunge singură la această stare. Nu de sus, ci ea singură.

Comentariu: Simt că acest cuvânt „democrație” a distrus unele pietre de temelie și fundații.

Răspunsul meu: Democrația nu poate exista din fire, deoarece oamenii sunt toți diferiți, diferiți unul de celălalt. Prin urmare, nu poate exista egalitate. Trebuie să crească tocmai din inegalitate atunci când oamenii înțeleg că nu sunt egali și compensează împreună această inegalitate. Și în acest fel, democrația va crește. Acesta este viitorul democratic. Una reală, nu cea pe care o avem astăzi.

Nicio persoană nu este egală cu alta; toată lumea este diferită într-un fel. Acesta este primul lucru.

În al doilea rând, nimeni nu simte că ar trebui să fie egal cu nimeni. Toată lumea se simte mai mare, mai înaltă, mai valoroasă decât ceilalți. Prin urmare, aici avem nevoie de o metodologie specială prin care să ne identificăm în mod conștient unul cu celălalt. Nu vreau să fiu mai sus decât alții și nu vreau să fiu mai jos decât alții; trebuie să ajungem la egalitate. Dar acest lucru trebuie făcut în mod conștient, atât de mult încât exact asta îmi doresc. Nimic altceva! Abia atunci poate exista pace și fericire pe Pământ.

Întrebare: Când voi ajunge la o astfel de conștiință? Este o perspectivă foarte mare.

Răspuns: Da, dar nimeni nu o cultivă, nimeni nu o diseminează, nimeni nu o învață. Aici este nevoie de o muncă uriașă de educație.

Comentariu: Adică creștem copii: „Fii mai puternic! Fii mai înalt, fii mai bun decât alții! ”

Răspunsul meu: Pentru ce? Pentru a fi mai puternic, mai înalt și mai bun, de ce? Pentru a le putea arăta tuturor cum să fie egal. Pentru că nu vă distruge individualitatea.

Întrebare: Ce înseamnă să le arăți altora cum să fie egali? Ce trebuie să spun, să arăt?

Răspuns: Că vrei cu adevărat să vezi pe toți ca egali. În toate.

Întrebare: Și pentru asta mi se dau talente?

Răspuns: Tot ceea ce faci este doar pentru a crea egalitate între toți. Desigur, totul este frumos, iar comuniștii și socialiștii au încercat deja asta.

Întrebare: Fundația a fost greșită?

Răspuns: Desigur! Nu poți face asta fără să-ți corectezi egoismul. Trebuie să crești o persoană care ar înțelege: nu-i bate pe alții, ci educă-te pe tine și pe ceilalți. Nu este deloc ușor.

Întrebare: Nu este ușor. Adică, omul, într-un fel sau altul, trebuie să-și dea seama că este egoist?

Răspuns: Prin realizarea răului. Dar există speranță, pentru că lumea se îndreaptă spre realizarea răului. Nu va veni după un război mondial serios, o catastrofă?

Să așteptăm și să vedem.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 10.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: