Sărbătoarea fericită a concepţiei spirituale!

Cu cât ne afundăm mai profund în explicarea sărbătorii de Hanukkah, cu atât mai convinşi suntem ca ea conține întreaga cale, toate evenimentele şi toate stările prin care trece cel care îşi doreşte să reveleze lumea spirituală, forţă superioară.

Ar putea să pară ca o poveste antică care s-a transformat în folclor sau în sărbătoarea copiilor: aprinderea lumânărilor, mâncatul gogoşilor dulci …

Totuşi, în realitate, Hanukkah conţine întreaga luptă a unei persoane, pe măsură ce iese din această lume în Sus și care depăşeşte toate obstacolele pe care Creatorul le plasează în faţa sa, pentru a revela, deasupra lor, lumea superioară, starea sa eternă şi perfectă, „avantajul Luminii din întuneric”.

Lumea superioară devine revelată, în mod special, împotriva stărilor trecătoare, imperfecte, care vin la noi, mai ales în vremuri de mari calamităţi şi războaie, prin realizarea naturii noastre egoiste.

Discernăminte, discernăminte, discernăminte … prin toate stările prin care suntem destinaţi să trecem. Nimeni care calcă pe această cale nu poate să împiedice sau să sară discernămintele sau obstacolele primite, fiindcă omul trebuie să treacă prin ele, unul după altul. Nimeni nu va primi mai multă sau mai puţină muncă decât ceilalţi, deși fiecare persoană ar putea avea propriile sale accente şi straturi, dar în realitate fiecare dintre noi trece prin fiecare pas pe această cale.

Nu numai că noi toţi suntem părţi ale unui singur corp, dar prin ”spargere” noi am devenit, de asemenea, incluşi unul în celălalt şi fiecare persoană este înăuntrul tuturor. Cândva, înainte de spargere, penetrarea reciprocă a fost acolo numai printre dorinţele de dăruire.

Totuşi, după căderea lui Adam HaRishon în păcat, dorinţele de primire şi de dăruire s-au amestecat între ele, alături de Lumina superioară, care le-a umplut în timpul rupturii. Ca rezultat, fiecare stare îi include pe toţi ceilalţi şi devine vizibilă numai prin lipsa corecţiei sale. Aşadar, fiecare persoană trebuie să treacă prin toate stările.

Calitatea dăruirii, Bina, trebuie să devină revelată în timpul Hanukkah. Aceasta ne explica toate caracterele noastre, calea noastră, ieşirea unei persoane din revelarea acestei lumi, în revelarea lumii superioare, care îi arătă faţă de ce să se separe şi să se elibereze, faţă de ce să se distanţeze şi faţă de ce trebuie să se apropie, să se lipească, să se conecteze şi în ce forme.

Toate acestea sunt conţinute în sărbătoarea de Hanukkah, în corecţiile prin care trebuie să trecem. Am putea să-i spunem „sărbătoarea concepţiei şi a îngrijirii spirituale”, adică o stare mică pentru acum. Totuşi este deja o stare spirituală. Chiar dacă o persoană nu-și poate încă folosi stările în mod practic, totuși ea deja capătă înţelegerea şi forţele care aparţin lumii superioare, lumii spirituale.

O persoană poate intra în gradul Bina, iar aceasta este intrarea în Grădina Eden! Începând din această etapă înainte, ea se construieşte pe sine în echivalentă cu Creatorul. Înainte de sărbătoarea de Hanukkah, ea se poate corecta numai pe ea însăşi, pentru a se ridica deasupra propriului egoism, să se elibereze de el şi să se separe de el. Prin citirea articolelor de Hanukkah, noi ne străduim să verificăm, să discernem şi să înţelegem condiţiile care ne permit să obţinem calitatea dăruirii, calitatea Bina.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 12/15/17, „Lecţie pe subiectul: Hanukkah conform Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed