Sărbătoarea Sukkot: Moise

Zilele Sukkotului reprezintă zidirea sufletului nostru, Sephira după alta. Primele trei zile sunt dedicate primelor trei calități: Avraam, Isaac, Iacob – Hesed, Gevura, Tiferet (HGT). Acestea sunt primele etape ale lucrării Creatorului în cadrul creației și, prin urmare, ele sunt numite patriarhi.

Și apoi trecem la fiii Moise, Aaron, Iosif și David și completăm întreaga structură. Prin urmare, Sukkah (colibă) care este construită se numește Sukkah lui David.

Moise este personajul principal al Torei, calitatea principală. El este cel care primește Tora și o transmite oamenilor din Israel, iar patriarhii sunt sistemul superior. De aceea este atât de important să înțelegem lucrarea lui Moise în sufletul nostru și în grupul cabalist.

Principalul lucru este să permitem forței superioare care a construit deja primele trei calități, Avraam, Isaac și Iacov să coboare din HGT în dorința noastră de a ne bucura NHY (Netzach, Hod, Yesod). Și aici toată munca se desfășoară prin credință deasupra rațiunii, când mă anulez și doresc ca Creatorul să mă controleze și să mă umple, oferindu-mi tot ce are El în calitățile HGT – Avraam, Isaac și Iacov, adică să o aducă în grupul meu de zece.

Prin urmare, munca lui Moise constă în anularea totală înaintea primelor trei calități ale lui Avraam, Isaac și Iacov, astfel încât calitățile HGT pot fi îmbrăcate în NHY. Moise este numit „păstor credincios” pentru că este important pentru el să se anuleze complet la ceea ce Creatorul dorește să realizeze prin el, adică cu ajutorul său, cu toată dorința de a se bucura, cu toți oamenii.

Creatorul se adresează poporului prin calitățile lui Israel care sunt capabile să se unească și să se străduiască pentru Creator de dragul dăruirii și să dobândească calitățile Sale, forma Sa. Și apoi aceste calități se imprimă asupra întregii umanități, asupra întregii realități.

Munca lui Moise este în credință deasupra rațiunii, deoarece el se află în mijlocul puterii credinței, forța superioară a dăruirii și forța inferioară a primirii. El reprezintă primele Sefirot NHY în care forța superioară este îmbrăcată în dorința de a primi plăcere și, prin urmare, stă în mijloc între Creator și creație și joacă un rol atât de important în Torah.

Întreaga Tora povestește despre pașii ascensiunii lui Moise. Aceasta este cea mai importantă acțiune practică, deoarece ne ghidează prin toate stările și organizează creațiile, astfel încât să putem dobândi forma Creatorului. Sarcina lui Moise este de a stabili legătura corectă între Creator și creație și, prin urmare, Tora este numită după numele său: Tora lui Moise.

La urma urmei, Tora este dată în acest scop, astfel încât să putem câștiga credință mai presus de rațiune. Calitatea lui Moise, credința, trebuie să fie întotdeauna mai presus de dorința de a ne bucura pentru noi, astfel încât această dorință să capete forma lui Moise și să înceapă să lucreze în dăruire.

Imprimarea calitățile HGT în Sefirot-urile NHY înseamnă a stabili puterea Creatorului în cadrul creației. Haideti să facem acest lucru într-o singură dorință și o singură inimă, într-o conexiune comună. Aici este mai important ca niciodată. Aceasta este deja o muncă practică în conexiunea dintre noi.

Moise a fost cel mai mare dintre toți profeții. Un profet nu este o persoană, ci o calitate specială. O dorință care este complet devotată Creatorului și capătă forma Sa se numește profet, adică este îmbrăcarea Sefirot HGT în NHY.

Acesta este motivul pentru care Moise este numit un „păstor credincios” pentru că ne arată un exemplu, are grijă de noi și ne aduce calitatea dăruirii de sus, astfel încât, prin dezvăluirea acestei calități din noi, să putem construi treptat forma Creatorului în interiorul nostru. Calitatea lui Moise ne aduce la asemănarea cu Creatorul, la adeziunea la El.

Din lecția zilnică de Kabbalah, 10/6/20, „Sukkot“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed