Sărbătorile – Etape ale corectării sufletului

Rosh Hashanah, Slichot și Yom Kippur sunt etape ale corectării sufletului. Sărbătorile pe care le celebrăm în această lume simbolizează acțiunile pe care trebuie să le facem în interiorul nostru, care se referă la fiecare persoană pe calea corectării sale.

Oricine simte nevoia să se corecteze pentru a se apropia de Creator, să se unească și să adere la El, încearcă să efectueze aceste acțiuni.

De Yom Kippur, învățăm cum să ne distanțăm de egoismul nostru, de dorința de a primi pentru binele propriu. Yom Kippur simbolizează restricție: atunci când nu folosim nimic din dorința noastră de a primi, ceea ce este indicat de cele cinci interdicții obișnuite în această zi: nu bea, nu mânca, nu te spăla și așa mai departe.

După ce restricționăm această utilizare egoistă a dorinței, trecem la etapa următoare și învățăm să dăruim de dragul dăruirii. Pentru a face acest lucru, trebuie să acoperim această dorință. Procesul de corectare a dorinței, care îi permite să efectueze acțiuni de dăruire, se numește Sukkot.

De Yom Kippur, am decis să nu folosim această dorință și nu am mâncat sau nu am băut – totul a fost doar „nu face.” Acum învățăm cum să transformăm această dorință de a primi într-un instrument care ne permite să începem să dăruim, să îndeplinim acțiunea lui Bina, a credinței. Sukkah, paiele, Schach, acoperișul, simbolizează această corectare. Vrem să ne acoperim egoismul, dorința de a primi, pentru că am decis deja că nu putem intra în spiritualitate cu el așa cum este.

Pe de altă parte, nu avem decât această dorință: egoismul este tot ceea ce sunt. În ce formă poate fi folosită dorința de a primi, astfel încât acțiunea să fie ca dăruire? Pentru a face acest lucru, avem nevoie de calitățile lui Bina, credința.

Sukkah este conexiunea dintre noi, sufletul pe care îl asamblăm, care ajunge la dăruire reciprocă și este umplut cu lumina Hassadim sub umbra credinței. Umbra provine de la acoperișul construit deasupra noastră, un ecran, care arată că nu vrem să primim nimic de la Creator, ci vrem să fim ca El.

De Rosh Hashanah, am decis să urmăm calea corectării, iar de Yom Kippur, am făcut o restricție. Acum începem să construim Kli-ul lui Bina, dăruire de dragul dăruirii. Iar apoi vom ajunge la un Kli complet care poate primi pentru a dărui.

Vrem să-L revelăm pe Creator care umple toată realitatea, să-L simțim, să-L înțelegem și să ne conectăm pentru totdeauna cu forța superioară care controlează întregul univers. Toată omenirea trebuie să atingă acest obiectiv, iar apoi această lume corporală va dispărea. Toate senzațiile noastre fizice se vor topi și ne vom ridica la nivelul spiritual, la adevărata realitate în care vom exista veșnic.

Construirea unui Sukkah este prima etapă a corectării sufletului. Zece dorințe egoiste se conectează împreună în dăruire reciprocă și construiesc o forță altruistă comună între ele, astfel încât Creatorul să poată îndrepta lumina Hassadim asupra lor prin intermediul acestei conexiuni. Aceasta înseamnă că sunt în Sukkah.

Apoi ei adaugă din ce în ce mai mult dorinței de dragul dăruirii, ies din Sukkah și vin să primească lumina soarelui, adică lumina Hochma de dragul dăruirii. Cu toate acestea, prima etapă este de a ajunge la Kli-ul Bina, credință, dăruire pentru a dărui între toți prietenii și de la ei la Creator. Pentru asta este dedicată sărbătoarea Sukkot.

Din lecția zilnică de Cabala 30.09.2020, „Sukkot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed