Sarcina dată de Creator

239Toată omenirea se îndreaptă spre corecția globală și începe să simtă conexiunea universală, faptul că aparține unui singur sistem și influența reciprocă ca fiind utilă sau dăunătoare. Toată omenirea este un singur om, Adam, care trebuie să fie similar cu Creatorul.

Prin urmare, atunci când lucrăm în grupul de zece, nu trebuie să uităm de întreaga omenire pe care suntem obligați să o tragem cu noi. Am primit de la Creator dorința de a ne conecta cu El, astfel încât să atragem întreaga lume după noi. Aceasta este misiunea noastră pentru care Creatorul ne-a dat nouă această tânjire spre spiritualtitate și nu altora.

Nu este nimic excepțional la noi în afară de această sarcină dată de Creator. El ar fi putut să o dăruiască altor oameni, dar, din moment ce El ne-a încredințat-o nouă, suntem obligați să o îndeplinim cât mai mult posibil, să îi atașăm pe toți oamenii acestei lumi. Fiecare parte din sistemul general este la fel de importantă ca toate celelalte părți, deoarece acest sistem este perfect.

Spiritualitatea este perfecțiunea și dacă vasului comun îi lipsește chiar și o singură celulă, nu va mai fi complet. Prin urmare, scopul este numit sfârșitul corecției (Gmar Tikkun) și trebuie să ne rugăm pentru întreaga lume și numai la sfârșit pentru noi înșine. După ce ai inclus întreaga omenire, toți oamenii, în rugăciunea ta, atunci ai dreptul să te adaugi pe tine și să te întorci către Creator pentru ajutor. Altfel, rugăciunea ta nu va fi perfectă și nu va ajunge la Creator.

Din lecția zilnică de Cabală 22/3/21, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed