Șavuot – sărbătoarea unității

Sărbătoarea Șavuot vine în a 50-a zi după Pesah. Timp de 49 de zile efectuăm numărarea Omer, care este ca și cum ai număra mănunchiuri legate, deoarece principala muncă a omului este să se lege cu Creatorul. Dacă ne leagăm toți împreună cu dorințele și intențiile noastre, creăm un vas comun, creăm un loc pentru revelarea Luminii Creatorului.

Există șapte Sfirot în suflet, șapte calități care se dezvoltă în capul Parțufului spiritual (Roș): Hesed, Gvura, Tiferet, Nețach, Hod, Yesod și Malhut. În fiecare Sfira, există încă șapte Sfirot, adică: 7 x 7 = 49, și combinând toate împreună, obținem 50.

Prin urmare, în a 50-a zi de la ieșirea din Egipt, din momentul în care am început să ne corectăm vasul spiritual, legătura dintre noi, ajungem în această zi specială când apare legătura dintre toată lumea. Această zi este numită sărbătoarea de Șavuot.

În Egipt, eram încă sub controlul dorinței de a primi și nu ne puteam conecta unul cu celălalt.

Faraonul ne-a ținut în sclavie și nu ne-a permis să ne conectăm între noi. Când evadăm din robia Faraonului, putem începe să ne conectăm și de aceea fugim de el. La urma urmei, a fost foarte bine în Egipt în sens corporal. A fost rău doar în sens spiritual, din cauza incapacității de conectare.

Cei care doreau să se conecteze, îl considerau un câștig spiritual și nu le era teamă să jertfească lucruri materiale în acest scop, și au ieșit din Egipt. După aceea, când începem să ne conectăm între noi, ajungem la starea de Omer, un mănunchi. Așadar, ne alăturăm parțial, numărând aceste mănunchiuri până ajungem în ultima, a 49-a zi din numărul de Omer, când suntem deja capabili să primim de la Creator Lumina care ne va umple.

Și timp de 49 de zile, primisem doar lumina corectării, așa că se numea Omer. De fiecare dată, am găsit calități egoiste între noi care nu ne-au permis să ne conectăm, dar am încercat să le corectăm și să ne conectăm, până în a 50-a zi, când totul s-a conectat definitiv și am ajuns la calitatea comună de dăruire reciprocă între noi și între noi și Creator. Acum, Creatorul ne poate da Lumina și de aceea ziua este numită ziua dăruirii Torei.

Simbolurile acestei sărbători sunt laptele, semnul dăruirii și, un grup conectat legat într-un mănunchi (Omer) și în adeziune cu Creatorul.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 28/05/20 „Sărbătoarea săptămânilor”

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed