Scântei care luminează întunericul

276.02De ce, pe drumul spre sfințenie, spre revelarea Creatorului, spre contopire, spre corectarea întregii creații, trebuie să hrănim dorințe impure, Klipot? De ce sunt necesare? Trebuie să înțelegem că Creatorul a făcut în mod intenționat spargerea pentru a amesteca dorinţele egoiste  și dorințele de dăruire.

Și când lucrăm, imaginându-ne ce înseamnă impuritatea (Klipa) și ce înseamnă sfințenia și cum să scoatem sfințenia din Klipa, din aceasta creștem și dobândim minte, sensibilitate și înțelegere a ceea ce a făcut Creatorul, de ce a creat El o creație făcută din lumină și întuneric, din dorința de a primi și dorința de a dărui și de modul în care ne separăm unul de celălalt.

Întreaga noastră viață este o căutare plină de frustrare și bătăi de cap. Și toate acestea pentru a putea extrage scântei din toate aceste tensiuni între primire și dăruire, între lumină și întuneric. Numai lumina sau întunericul singur nu ne pot ajuta, ci doar atunci când ne ciocnim unul de celălalt, ca și cum am lovi piatră pe piatră, scoţând scântei.

Aceste scântei sunt cele care ne umplu și ne conduc la o înțelegere atât de înaltă asupra materiei, încât prin ele începem să atingem Creatorul. Nu există în creație abilități de a-L atinge direct pe Creator, de a-L înțelege și de a-L simți.

Dar tocmai datorită acestei frecări, care produce scântei care luminează întunericul, putem începe să înțelegem calea pregătită pentru noi de Creator.

Trecem printr-o mulțime de stări dificile, apoi brusc, în întuneric și neînțelegeri, fulgerări de iluminare, apoi încă una și încă una, acestea ne permit să începem să-l recunoaștem pe Creator.

După ce am aprins câteva astfel de scântei, simțim deja cum să facem cunoștință cu Creatorul și cu acțiunile Lui.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/27/21, Scrieri ale lui Baal HaSulam, Shamati #36 „Ce sunt cele trei corpuri în om?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: