Scăpând de dorințele necorectate

Tora, „Leviticul”, 10: 4-10: 5: Și Moise a chemat pe Mișael și Elițafan, fii lui Uziel, unchiul lui Aaron, și le-a spus celor apropiați: transportaţi rudele dumneavoastră din cadrul Sanctuarului, în exteriorul taberei. Deci, s-au apropiat și i-au dus cu tunicile lor în afara taberei, cum spusese Moise.

Dacă eu sunt la un anumit nivel, nu mă pot ridica la nivelul următor sau coborî (eu nu pot efectua o ascensiune spirituală sau coborâre) înainte de a efectua anumite acțiuni.

Nadav și Avihu s-au aflat în Sfânta Sfintelor la nivelul de aderenţă a sufletului cu Creatorul, la nivelul dăruirii (sfințenie și sfânt simbolizează atributul de a dărui). În scopul de a urca la acest nivel, au folosit ego-ul mare, sfințindu-l și transformându-l de la recepție la dăruire. Când ei s-au găsit în Sfânta Sfintelor și au încercat să efectueze această acțiune, ei nu au reușit să o facă. Prin urmare, în loc de focul Sfințeniei (revelația Luminii lui Hochma, în scopul de a dărui), s-a întâmplat contrariul.

Prin urmare, două nave, cele două atribute (Nadav și Avihu) au căzut, ceea ce înseamnă că au rămas la același nivel, nivelul de morți. În orice dorință există nivelurile mineral, vegetal, animal, și om. În acest caz, atributele au căzut de la nivelul uman la nivelul naturii, astfel încât acestea să fie corectate.

Care este sensul de a „transporta rudele dumneavoastră din cadrul Sanctuarului, la exteriorul taberei?” O tabără se referă la unitatea treptată a sufletelor. Cele două atribute Nadav și Avihu a scăzut la un nivel la care nu au fost conectate la nimic și, prin urmare, sunt numite morţi. Acestea trebuie să fie corectate din nou la starea lor. Prin urmare, ele sunt luate de acolo.

Dar acesta nu este singurul exemplu de anumite atribute care sunt eliminate de la un anumit nivel. De exemplu, marele preot care a murit a fost scos din Sfânta Sfintelor de Yom Kippur, când o frânghie a fost legată de piciorul său în prealabil, deoarece era sigur că gândurile sale nu ar fi fost pure. Dar el nu se putea opri, deoarece el a vrut să-L dezvăluie pe Creator atât de mult și să-L păstreze pentru el. El a folosit asta pentru a intra în Sfânta Sfintelor de Yom Kippur, ceea ce înseamnă că el a urcat la un nivel înalt la care corpul său a trebuit să fie scos de acolo cu o frânghie legată de picior, în timp ce Nadav și Avihu au fost scoşi între bare de fier .

Fier, cupru, argint și aur sunt patru materiale în lumea noastră, care sunt corelate cu evenimente spirituale. O întreagă secțiune este dedicată acestor relații.

Din emisiunea KabTV „Secretele Cărţii Eterne” 1/22/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: