Schimbând viața în mai bine

571.08Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Trebuie să știm că legea dezvoltării menționată mai sus, care este răspândită în toată realitatea, este garantată să întoarcă tot răul la fapte bune și utile, prin puterea Guvernării Cerurilor de Sus, adică fără a cere permisiunea oamenilor care trăiesc pe Pământ. Însă Creatorul a pus cunoașterea și autoritatea în mâinile omului și i-a permis să accepte legea de dezvoltare menționată mai sus, sub propria sa autoritate și guvernare, și i-a înmânat capacitatea de a grăbi procesul de dezvoltare după cum dorește, liber și complet independent de granițele timpului.

Există o lege activă inevitabilă a naturii în timp. Totul este aranjat conform unui orar și este timp pentru fiecare eveniment. Nu putem schimba nimic și acționăm conform acestui calendar cu aceeași forță de dezvoltare care ne conduce neobosit prin toate fazele dezvoltării noastre.

Este un sistem rigid al naturii. Așa funcționează și nu putem scăpa; suntem legați de el, ca niște insecte minuscule, care trebuie să acționeze conform acestuia. Dar, deși această dezvoltare este necesară și are loc cu precizie și la timp, există o modalitate de a grăbi și de a o îmbunătăți, iar acest lucru depinde de noi.

În orice caz, ne dezvoltăm conform planului, ca un tren care se deplasează dintr-un punct în altul și trebuie să ajungă la destinație. Ne putem grăbi sosirea la ultima stație și ne putem simți mult mai bine în timpul călătoriei decât dacă participăm la proces în mod inconștient și ne mișcăm și ne schimbăm fără să știm. Desigur, am percepe diferit faza finală.

O vom atinge și vom ajunge la același rezultat oricum, dar vom trece prin tot felul de conflicte pe parcurs, vom cădea și ne vom ridica, ne vom certa și vom suferi dezastre în fiecare aspect al vieții noastre. Dar poate fi și invers, acționând confortabil și simțind că suntem conduși pe tot acest drum ca într-un vagon restaurant.

În ansamblu, înțelepciunea Cabala ne oferă doar o singură soluție. Dacă vrei să avansezi, nu contează cum, poți lăsa totul și să nu auzi nimic, te poți întoarce la viața ta și poți continua împreună cu toți ceilalți, în unitate cu întregul glob, atâta timp cât acesta se învârte.

Dar dacă vrei să-ți schimbi viața în mai bine, în timp ce înaintezi spre atingerea scopului creației în care locul tău a fost deja determinat, unde totul a fost deja determinat, și să avansezi spre acesta în mod conștient, înțelept și rapid, o poți face cu ajutorul înțelepciunii Cabala.

Asta face toată diferența! Aceasta este alegerea noastră.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 14.07.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: