Schimbarea mai degrabă decât constrângerea

Întrebare din Facebook: Cum putem noi să vorbim despre unitate? În zilele lui Stalin guvernul și societatea păreau de asemenea unite. Hitler a unit și el și a educat poporul. Tu nu ai clarificat exact ce sloganuri și ce ideologie ar trebui să adopte guvernul pentru a ne uni și a ne educa pe noi, societatea.

Răspuns: Societatea trebuie educată. Problema este că, în trecut, nimeni nu s-a gândit cum să fie un membru al societății. Un om poate fi manipulat de orice sistem educațional cu orice doctrină, dar omul trebuie să se schimbe, fiindcă vrea, dar nu prin constrângere. Asta nu a mai fost niciodată înainte. Omul trebuie să devină o ființă socială.

După Natură, omul este un egoist. De-a lungul istoriei omenirii toate tentativele de a schimba omenirea și a construi o societate bună și corectă, condusă de oamenii înșiși, au eșuat. Oamenii, chiar și socialiștii, își desemnează reprezentanți care, cu lozincile unității și naționalismului, iau totul pentru ei și, în final, devin capitaliști. Ca urmare, oamenii suferă totdeauna.

O societate corectă, ideală, poate fi construită numai prin schimbarea naturii umane. Pentru acest scop există Metoda Cabala. Ea atrage o energie unică, care este ascunsă în Natură și care este capabilă să dea formă unei ființe colective. Ea permite omului să se gândească la societate în întregime și nu doar la el însuși. Atunci, vom fi cu adevărat capabili să construim o societate în care oamenii să acționeze de bunăvoie, gândindu-ne la binele comun al întregii societăți.

Sunt sigur că acest lucru este posibil, fiindcă știu că aceste forțe ascunse ne așteaptă să le folosim și să împlinim această idee.

Din KabTv „Noutăți cu Michael Laitman” 9/11/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: