Schimbul de garanție reciprocă

938.03Întrebare: Cum putem întări garanția reciprocă într-un mic grup de zece dacă cu greu ne întâlnim de două ori pe zi?

Răspuns: Trebuie să ne gândim constant la modul în care ne putem exprima sprijinul reciproc în timpul, să zicem, o jumătate de oră când ne întâlnim. Nu este doar sprijin reciproc.

Arvut (garanție reciprocă) înseamnă că noi, parcă, înlocuim persoana însuși și garantăm pentru ea, ca într-o bancă, atunci când semnăm un document de garanție pe care ne angajăm să-l plătim pentru el..

Același lucru este valabil și în spiritualitate. Plătesc pentru prietenul meu cu eforturile mele. Sunt gata să-i dau totul pentru ca din ceea ce îi dau eu, el să primească împlinire spirituală. Așa este și cu fiecare dintre noi.

Nimeni nu primește nimic spiritual în propria dorință! Nu! Doar când este anulat înaintea grupului, iar grupul îi oferă garanția sa, adică semnătura sa, Kli (vasul), atunci în acest Kli el poate primi o senzație spirituală.

Numai așa! Altfel, cum poate o persoană să aibă posibilitatea de a primi ceva spiritual care constă din multe proprietăți opuse?

Numai când se leapădă de sine, când este gata să-i dea totul prietenului său, iar prietenul lui, atunci în acest schimb reciproc de garanții, ele creează condițiile necesare pentru revelarea Creatorului unul în celălalt. Acesta este singurul mod în care funcționează. Întreaga umanitate, absolut toți oamenii, va trebui să ajungă la asta.

De la Convenția internațională “Ne ridicăm deasupra noastră” 1/9/22, “Lucrul în responsabilitate reciprocă” Lecția 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: