Scopul creării unui om

709Baal HaSulam scrie că nature și Creator au aceeași valoare numerică conform gematriei, deci nu există nicio diferență între ele.

Creatorul este natura și invers. Ambele concepte sunt o manifestare a forței superioare și problema noastră este cum să o numim. Cu alte cuvinte, tot ceea ce există este o manifestare a Creatorului pentru o persoană și se află la baza întregii creații.

Creatorul a creat natura și pe măsură ce s-a dezvoltat, a extras din sine o ființă numită om, „Adam” în ebraică. Această ființă este capabilă să se dezvolte din generație în generație, iar Creatorul Însuși se ocupă de dezvoltarea ei.

Creatorul vrea ca acesta să atingă nivelul Său. „Adam” în ebraică înseamnă „asemănător”, asemănător Creatorului, pentru că o persoană trebuie să ajungă la această stare și să atingă tot ceea ce l-a creat.

Întreaga natură, în principiu, este o lege generală a adeziunii cu Creatorul, ridicarea treptată a unei persoane la nivelul de adeziune cu El. Această înălțare este un întreg sistem mare numit suflet sau „sufletul primului om (Adam HaRishon)”.

KabTV “Stări Spirituale” 5/21/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: