Scopul de a fi în această lume

226Scopul muncii omului în această lume este de a realiza unificarea completă a tuturor oamenilor până la a-și iubi aproapele ca pe ei înșiși. Prin aceasta, omul își reface sufletul, vasul spiritual comun creat de Creator.

În măsura în care în acest vas spiritual (Kli) se unesc două forțe opuse – separarea și conexiunea, primirea și dăruirea, omul îl descoperă Creatorul ca fiind avantajul luminii asupra întunericului. Creatorul (Bore) înseamnă să vii și să vezi (Bo-Re), adică conceptul care se dezvăluie ca lumină din întuneric.

Singur, nimeni nu este capabil să ajungă la corecție, deoarece inițial a fost creat un singur suflet comun, Adam HaRishon, care a fost apoi spart până la cea mai mică particulă, la cea mai mică scânteie spirituală din fiecare dintre noi. Existați în această lume pentru a uni punctele spirituale, scânteile de lumină, care există în toată lumea.

Deși, acest punct nu indică nicio direcție de dezvoltare, pe ce cale să avansăm și ce să facem cu el. Trezește doar o mai mică nevoie de ceva spiritual care este deasupra acestei lumi. Dar  omul nu înțelege ce anum,. Și de aceea oamenii care vin să studieze Cabala nu își dau seama ce i-a adus, ce anume le lipsește și spre ce sunt atrași.

Și chiar și în viața noastră de zi cu zi din această lume, într-o cursă continuă pentru unele realizări și înlocuirea unui hobby după altul, oamenii nu înțeleg cu adevărat ceea ce îi atrage și îi împinge. Dar, de fapt, aceeași scânteie care dorește să ne conducă la corecția finală obligă omul să facă această muncă, să îi ofere ocazia să se unească cu alte scântei și să colecteze astfel primul Kli numit grupul de zece.

Și apoi alte particule se vor alătura acestor grupuri de zece și vom ajunge la o corecție completă în cele din urmă. Abia atunci vom descoperi viața eternă și perfectă, cunoașterea și sentimentul deplin al adevăratei realități, numiăt Creatorul. Astfel, vom ajunge la realizarea punctului care ne-a condus de la bun început, ne-a tras și ne-a împins înainte.

Pentru această muncă, organizăm grupuri fizice de zece. Lumea noastră există pentru a ne oferi această oportunitate de a începe de la ceva accesibil situat în fața ochilor noștri. Chiar înainte de corectarea spirituală, avem ocazia să creăm un sistem material și să lucrăm în cadrul acestuia, conform sfaturilor cabaliștilor: să organizăm grupuri fizice de zece și să le adăugăm cât mai mult posibil calități spirituale.

Chiar și fără a simți lumina superioară și Creatorul, putem lucra în interiorul unui mic grup fizic de zece oameni, trezim lumina superioară care ne unește treptat și dezvăluie calități spirituale, ascensiuni și coborâri în interiorul grupului de zece.

Trecem de toate aceste schimbări de mai multe ori: de la lumină la întuneric și de la întuneric la lumină, prin cicluri de lumină și stări întunecate. Și după aceea, ne ridicăm deasupra stărilor de spirit și evaluăm ascensiunile și coborârile prin apropierea sau înstrăinarea noastră față de ceilalți și de Creator, angajamentul nostru pentru dăruire sau primire. Așa dobândim treptat noi valori, nu din această lume, ci din cea spirituală.

Aflăm ce acțiuni pot atrage lumina reformatoare, adică forța luminii generale care ne va afecta și ne va conecta mai mult. Conexiunea este singura corecție necesară pentru a reînvia sufletul comun, care a fost spart în mod deliberat pentru a ne permite să-l conectăm.

Încercând să conectăm părțile care se află în conflict, opuse și îndepărtate ale sufletului, studiem care este calitatea dăruirii și cine este Creatorul și dezvăluim viața perfectă și eternă.

Din lecția zilnică de Cabala din 25.04.2021, „Importanța diseminării”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: