Scopul jocurilor Creatorului

Întrebare: Să presupunem că o persoană vine la spital cu o problemă și trebuie să stea la rând foarte mult timp pentru a fi consultată. Sau, merge la bancă pentru a retrage bani, iar contul său a fost închis. Toate acestea sunt jocurile Creatorului? Ce ar trebui să înțeleg din acest joc?

Răspuns: O persoană se grăbește să se întrebe care este sensul vieții, care este scopul stării sale actuale: de unde vine și încotro se îndreaptă?

Întrebându-se despre acestea, se trezește dintr-o dată înconjurat de un mediu propice, cărți și evenimente care îl conduc spre aceeași întrebare: care este sensul vieții? Așteptând la rând la clinică timp de o jumătate de zi, sau, să zicem, se întâmplă ceva cu afacerea lui sau apar alte probleme, omul începe să se întrebe: „La urma urmei, pentru ce ne este dată această viață?!”

Adică, omenirea se confruntă cu aceste probleme la orice pas. Ele sunt destinate pentru ca generația noastră să înceapă să se întrebe: „Pentru ce existăm? Care este înțelesul vieții?”

Și oamenii se întreabă despre asta. Sunt depresivi, iau droguri pentru a scăpa cumva din această realitate. Dar, în principiu, acest lucru îi conduce treptat la descoperirea metodei de a percepe Forța Superioară care i-a creat, care guvernează și se joacă cu ei. Vor să știe de ce li se întâmplă toate acestea? Unde este acest Creator, dacă El există? Cine face toate acestea? În ce scop și de ce?

Nu există om care să ajungă la înțelepciunea cabalei fără să fi fost anterior într-o stare de depresie sau dezamăgire în viață. Oamenii vin la noi cu un sentiment de lipsă: „Îmi lipsește cel mai important lucru din viață”. Atunci când omul simte lipsa, chiar și fără să conștientizeze întrebarea și nici faptul că nu are răspuns la ea, începe deja să se apropie de Cabala.

Întrebare: Atunci găsește el mediul potrivit, cărțile potrivite? De ce în anume în cabala?

Răspuns: El poate trece prin reîncarnări multiple, dar toate la fel, până când soarta îl va conduce în cele din urmă la cabala. Dar, până acum, sunt doar câțiva. Suntem prima linie care începe să se apropie de Creator. Dar atragem după noi pe mulți alții. Aceștia se apropie, se îndepărtează, iar se apropie, se îndepărtează. Și aceasta este o cale naturală, o mișcare start-stop.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 25/03/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed