Scopul unui grup cabalist, partea 12

Dintr-o varietate de metode, alegeți una

Întrebare:  Conform principiului cabalistic, într-un grup se recomandă să vorbim despre termenii spirituali, din sursele primare. De exemplu, dacă citim Talmud Eser Sefirot sau cartea Zohar, putem folosi termeni din aceste texte pentru a comunica între noi?

Răspuns:  Da, nu este interzis.

Comentariu:  Există, de asemenea, și un alt principiu. Este important să ignorați alte practici și tehnici spirituale în timp ce studiați Cabala.

Răspunsul meu:  Firește!. Pentru a atinge o anumită tehnică, trebuie să te cufunzi în ea. Nu ar trebui să faceți o salată din tot felul de metode și abordări. Și sunt multe din acestea.

Există învățături din est și vest și unele științifice și psihologice și există învățăturile lui Baal HaSulam și Rav Kook. Metodele lui Vilna Gaon și Baal Shem Tov sunt cunoscute de multă vreme, etc. Adică, există o mare varietate de căi către Creator. Prin urmare, pentru a reuși, trebuie să vă ocupați doar de o singură ramură.

Deoarece mi-am găsit profesorul și am fost studentul și asistentul lui Rabash în ultimii 12 ani din viața sa, urmez acest principiu și încerc să îl respect.

Rabash a fost  fiul cel mai mare al lui Baal HaSulam, așa că studiem materialele lui Baal HaSulam și încercăm să le implementăm cât mai mult posibil. Baal HaSulam a scris că aparținem generației în care Cabala trebuie să se deschidă către lume și să cheme nu numai poporul Israel, ci și națiunile lumii. Acesta este modul în care acționăm!

Întrebare:  Pentru cine a scris profesorul dvs. articole despre principiile de lucru în grup?

Răspuns:  Le-a scris pentru studenții săi și pentru cei care vor veni după ei, din generația următoare.

Baal HaSulam și Rabash au făcut ceea ce au făcut Ari și Baal Shem Tov, la vremea lor. Ari a dezvoltat Înțelepciunea Cabala, iar Baal Shem Tov a dezvoltat Cabala practică.

Baal HaSulam a procedat la fel, acordând atenție în principal Înțelepciunii Cabala și descriind-o în conformitate cu Ari. Rabash a continuat să dezvolte Cabala practică. Nu-mi pot imagina ce altceva se poate face după ei, adică unde ar mai fi loc în Cabala să intri și să adaugi ceva.

Sunt numeroase cărți scrise care doar diluează Înțelepciunea Cabala. Nu cred că este necesar. Ceea ce ne rămâne de făcut  este, poate, să le adaptăm pentru începători, să le traducem în alte limbi și să aducem metoda corectării lumii mai aproape de națiunile lumii.

Din KabTV –  “Fundamentele Cabala” 3/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: