Scopul unui grup Cabalist, partea 11

Nu-ți face rău ție sau prietenului tău

Întrebare: Este scris în Cabala că omul nu poate vorbi în grup despre fazele spirituale ale prietenilor, ci numai despre acțiunile lor externe. De ce?

Răspuns: Nu ne „încadrăm” niciodată între noi și nu încercăm să discutăm intențiile sau înălțimile revelărilor în Lumea Superioară ale fiecăruia dintre prieteni. Nu ne ocupăm cu acest lucru și nici măcar nu avem dreptul de a intra în el.

Întrebare: Deci, nu pot să-i spun prietenului „azi ești într-o anume coborâre”?

Răspuns: Nu, poți doar să-ți susții într-un fel prietenul.

Întrebare: Dacă văd unele acțiuni exterioare ale prietenului, pot să le discut sau să le critic?

Răspuns: Putem discuta despre acțiunile externe ale prietenilor noștri cu scopul general de a acționa corect asupra lor și a grupului. Dar ar trebui să o facem cu mare atenție, bazat pe iubirea pentru prieteni.

Remarcă: Unul dintre principiile Cabalei este de a interzice frivolitatea în grup în raport cu importanța obiectivului.

Răspuns: Este foarte important. Nu ar trebui să fie o existență arbitrară în grup care să permită frivolitatea. Trebuie să existăm doar pentru a ne implica în împlinirea Creatorului, așa cum este prescris de știința Cabala. Niciun alt scop sau acțiune nu ar trebui să fie acceptabil în cadrul grupului.

Scopul nostru este să dezvăluim Creatorul sau, mai exact, calitatea Lui de dăruire, care este atât de contrară întregii societăți încât, dacă cultivăm cumva importanța sa și brusc cineva aduce îndoieli în grup, poate fi foarte dăunător.

Prin urmare, este interzis să vorbim despre stări individuale pe care o persoană le dezvăluie pe calea spirituală pentru a nu interfera cu alți oameni. Nu vorbesc despre aceste stări cu un prieten, ci îi amintesc prietenului în fraze generale despre obiectivul nostru înalt.

Întrebare: Dar cum îi poate face asta rău?

Răspuns: Prin asta întroducem erori unul altuia.

Întrebare: Dacă vorbesc despre unele stări spirituale înălțătoare?

Răspuns: Poți vorbi despre ele. Cel mai bine este să luați exemple dintr-o carte. Dar niciodată nu ar trebui să vorbești despre stările tale. Prietenul nu este încă corectat; el sau ea ar deveni geloși și asta îți va face rău.

Din KabTv ”Fundamentele Cabalei” 6/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed