Scrie programul Meu în inima ta

Tora, Deuteronomul 11:18: Si tu vei pune cuvintele Mele deasupra inimii tale si  deasupra sufletului tau …

Omul trebuie sa recunoasca toate schimbarile care au loc in el si sa avanseze exact in conformitate cu ele, sa perceapa pe fiecare dintre ele ca venind de la Creator, ca o necesitate pentru avansarea sa.

Cu aceste stari, ca si cum ar fi “cuvintele” Creatorului, trebuie sa-si configureze inima si mintea, cu alte cuvinte, să și le transforme intr-o formă complet diferită.

Exact asa, cum se cere intr-un computer, sa se stearga programul anterior, pentru a instala unul nou, in acelasi mod, noi, in timp ce avansam, trebuie ca, gradual, sa stergem fiecare nivel din noi si sa inregistram unul nou, care sa-l inlocuiasca. Trebuie ca, gradual, sa rescriem intreaga atitudine egoista fata de lume, fata de viata si unul fata de celalalt, intr-un mod altruist. Iar noi trebuie sa facem asta independent.

Prin urmare, este scris, “pune cuvintele Mele deasupra inimii tale si deasupra sufletului tau”, adica scrie programul Meu, programul daruirii si iubirii, deasupra inimii tale egoiste.

Insă, inima nu isi doreste cu adevarat sa accepte asta, deci acest program nu poate merge imediat in inimă! Chiar nu este deloc usor.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 15.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah" Comentarii RSS Feed