Scurte sfaturi din Cabala – 7/21/19

Întrebare:  Binele și răul vor exista până când voi începe pe deplin să percep că totul este de la Creator?

Răspuns:  Da, și atunci răul va deveni binele absolut.

Întrebare:  Când cineva începe să studieze înțelepciunea Cabala, înțelege că este opus Creatorului și simte Lumina ca fiind rău. Dar, în ciuda acestui lucru, ceva îl ține pe această cale și ajută. Ce este asta?

Răspuns:  Scopul creației atrage pe cineva înainte. O persoană trebuie să știe de ce el sau ea există. Altfel, viața nu are niciun sens.

Întrebare:  Cum, în afară de a simți că toată lumea îmi este datoare, pot simți că și eu datorez tuturor? Ce datorez tuturor?

Răspuns:  Datoraţi tuturor atitudinea voastră bună.

Întrebare:  Ce este „lumea noastră”?

Răspuns:  Lumea noastră este ceea ce vezi cu simțurile tale și nimic mai mult.

Întrebare:  Percepem tot ceea ce se întâmplă în viață cu simțurile noastre. Dar cum schimbăm ceea ce percepem: pe noi, înșine sau lumea? Ce nu putem schimba deloc?

Răspuns:  Putem schimba ceva doar prin atitudinea noastră față de noi, înșine și față de lume, adică față de Creator. Doar așa începem să ne percepem pe noi î,nșine într-un mod diferit și mai bun, nu în orice alt mod.

Întrebare:  De ce a făcut Creatorul atâtea religii dacă El este Unul?

Răspuns:  Multitudinea de religii, credințe și tot felul de abordări și filozofii au fost create special pentru ca o persoană să aleagă dintre ele și să găsească calea potrivită către Creator, pentru sine. Având atât de multe moduri în fața noastră și alegând unul dintre ele, devenim „complecşi”.

Din KabTV “Fundamentele Cabala” 7/21/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed