Scurte sfaturi în Cabala – 4/21/19

Întrebare:  Cum putem influența prietenii pentru a îmbunătăți conexiunea dintre noi?

Răspuns:  Trebuie să le arătăm un exemplu de conexiune corectă și bună. Așa îi influențăm.

Întrebare:  Dacă am o dorință care nu este îndeplinită de Învăţător, cum și cu ce o pot împlini? Este necesar să înțeleg Învăţătorul?

Răspuns:  Puteți seta orice obiectiv pe care îl doriți pentru voi, să atingeți orice doriți. Totuși, această realizare trebuie să fie în grupul de zece, atunci nu vor exista limitări și nu veți greși. Vei ajunge la profesor, vei ajunge la Creator, orice vrei, dar trebuie să fie neapărat în grupul de zece.

Întrebare:  Cum voi ști dacă nivelul meu actual de cunoaștere se potrivește cu sufletul?

Răspuns:  Nu. Nivelul dvs. actual de cunoaștere încă nu se potrivește cu rădăcina sufletului. Rădăcina tuturor sufletelor se află în lumea Atzilut și încă nu suntem în lumile Beria, Yetzira și Assiya. Sper că pe parcursul anului viitor vom începe să simțim că ne apropiem de lumea Atzilut.

Întrebare:  Suntem o copie proastă a Creatorului sau forma Lui inversată?

Răspuns:  Nu suntem o copie rea; mai degrabă, suntem o copie complet opusă, copia Lui complet coruptă.

Întrebare:  Un cabalist privește această lume și ceea ce se întâmplă în ea și vede fluxuri de energie și inteligență, gândul Creatorului?

Răspuns: Cu siguranță. El simte gândul Creatorului materializându-se treptat în conștiința noastră. Suntem gândul Lui.

Întrebare:  În lumea noastră, ne aflăm în centrul unui imens gol?

Răspuns:  Depinde de cine simte asta. Dar, în principiu, da, este adevărat

Întrebare:  Cu ajutorul căror instrumente și principii, intelectul superior gestionează lumea?

Răspuns:  Instrumentul este foarte simplu: Lumină și dorință. Ele sunt opuse una față de cealaltă, dar dorința are capacitatea de a primi intenția de la Lumină și deveni astfel asemănătoare cu Lumina. Apoi se poate apropia de Lumină până când ajunge la o stare de a fi complet îmbinată cu ea.

Întrebare:  Va veni sfârșitul zilelor noastre? Va fi un eveniment?

Răspuns:  Sfârșitul zilelor va fi când vă ridicați deasupra lumii noastre. Apoi, în Kli-ul tău spiritual vei simți lumea fără timp. Aceasta este ceea ce se numește sfârșitul zilelor.

Întrebare:  De ce este ascuns scopul creației, de neatins și nedorit de mine?

Răspuns: Scopul creației nu vă este ascuns, ci tu îl ascunzi de tine prin proprietățile tale. Scopul spiritual este deasupra obiectivului fizic. Nu aveți simțuri care sunt identice cu acesta și, prin urmare, se spune că este ascuns. Dar tu ești cel care îl ascunde. Dacă dobândiți caracteristici identice, similare, echivalente cu cele ale Creatorului, atunci veți începe să simțiți spiritualitatea.

Întrebare:  Dacă lumea noastră nu există, ce este eternitatea în cuvintele unui cabalist?

Răspuns:  Eternitatea este lumea lui Ein Sof, la care ajungem când ne ridicăm prin nivelurile tuturor lumilor. Lumea noastră nici măcar nu există. Este un punct central imaginar al tuturor lumilor.

Din Lecţia de Cabala în limba rusă 4/21/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: