“Se va opri vreodată războiul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Se va opri vreodată războiul?

Războiul se va opri cu o condiție: ca noi să dorim să stabilim conexiunea ca fiind mai bună decât separarea și iubirea ca fiind mai importantă decât ura.

Într-o astfel de stare, nu va exista „al meu și al tău”, ci totul ne va aparține tuturor în mod egal. Deși s-ar putea argumenta că au existat modele eșuate de guvernare a societății în trecut care au exercitat un astfel de principiu, nu este vorba că acele modele în sine au eșuat, mai degrabă natura umană egoistă coruptă este cea care a eșuat.

Prin urmare, trebuie să ne corectăm natura umană egoistă, astfel încât să acorde prioritate beneficiului altora în detrimentul propriului beneficiu. Acest lucru este posibil prin creșterea importanței conexiunii și a iubirii deasupra separării și urii prin nenumăratele noastre influențe sociale și educaționale.

Când corectăm natura umană, atunci vom dori să fim împreună cu toată lumea. Procedând astfel, vom câștiga o senzație de nemărginire: vom înceta să fim limitați de limitele noastre actuale, de a le separa pe ale mele de ale tale și vom percepe că deținem totul. Adică, corectarea naturii noastre este o corectare a modului în care ne percepem pe noi înșine, pe ceilalți și lumea din jurul nostru și, de asemenea, vom vedea sfârșitul oricărui război atunci când o astfel de corectare va avea efecte.

Bazat pe videoclipul „Va exista vreodată un sfârșit al războaielor și luptelor?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: