“Secretele dăruirii vieții ale naturii pe care le putem învăța din Cerobal” (KabNet)

KabNet a publicat articolul meu: “Secretele dăruirii vieții ale naturii pe care le putem învăța din Cernobal”

Pe 26 aprilie 1986, unul dintre cele mai rele scenarii ale lumii s-a materializat. Reactorul nuclear Cernobal a explodat ca rezultat al unui experiment eșuat, eliberând de zece ori mai multă radiație decât cantiatea de la Hiroshima. O zonă vastă a devenit mortală pentru 350.000 de rezidenți.

În ciuda încercărilor regimului sovietic de a ascunde cel mai sever accident nuclear din istorie, în câteva zile locul a devenit un oraș fantomă. Sute de mii de oameni au fost evacuați din casele lor, iar oamenii de știință au estimat că zona Cernobal afectată va fi de nelocuit pentru următorii 20.000 de ani.

Împotriva logicii umane, un deceniu mai tărziu, vegetația a început să înmugurească din ruine. Cernobal a devenit un fel de laborator evoluționar pentru lume, unde o rezervație înfloritoare a naturii a ieșit de sub ruinele nucleare. Câmpurile au înflorit, copacii pădurilor s-au refăcut singuri și o varietate de animale au început să apară în zonă: reptile, păsări și diferite specii mamare, dintre care unele nu au trăit în zonă vreme de mulți ani înainte de dezastru.

“Dacă reparăm relațiile umane, construind poduri de conexiuni pozitive deasupra respingerii noastre înnăscute, a dezbinării și chiar a urii dintre noi, atunci noi putem să experimentăm realitatea noastră ca fiind perfectă.”

Prin lentilele legilor naturii, regenerarea de la Cerobal este asemănătoare cu multe stări planetare noi care au ieșit la suprafață din opusele lor. Pământul s-a dezvoltat pe parcursul stărilor când suprafața sa a fost topită, când a fost în mare parte acoperită de gheață și, de asemenea, când a fost acoperită în totalitate de apă. Cu toate acestea, din fiecare eră, planeta noastră a apărut mai puternică și mai sănătoasă decât versiunea sa precedentă.

Ce se întâmplă atunci când oamenii nu interferează cu natura?

Universul are forțe nesfârșite de vindecare și echilibru. Atunci când oamenii nu interferează cu nivelele inanimat, vegetativ și animal ale naturii este armonie totală.

Noi lucrăm într-o rețea de forțe despre care avem puțină înțelegere, așa că până și gândurile și acțiunile noastre aparent inofensive ar putea rezulta în daune fără intenție. Rezultă că atunci când spiritul uman egoist și distructiv abandonează o zonă, ea se umple de viață.

Cernobal furnzează un asemenea exemplu: atunci când radiația a început să dispară și nu a fost nicio perturbare umană, au apărut noi specii de plante și animale care am crezut că au dispărut. De unde au venit aceste specii noi?

Cum au apărut noi specii de plante și animale în Cernobal după dezastru

Natura cuprinde multe forțe, vizibile și latente, iar combinațiile nenumărate dintre aceste forțe aduc o varietate infinită de forme. Când oamenii ies din imagine, lăsând în pace aceste forțe, ele acționează și dau naștere la fiecare manifestare care trebuie să existe în conformitate cu etapa prezentă de dezvoltare.

Este o lege a naturii: fiecare intersecție din rețea trebuie să fie îndeplinită și să genereze ceva nou, indiferent dacă este nivelul inanimat, vegetativ sau animal. Pe fiecare nivel, natura lucrează în conformitate cu atribute diferite și contrastante ale conexiunii pentru a crea armonie și echilibru, permițând să evolueze chiar și forme de viață mai avansate. Cu alte cuvinte, natura evoluează tot timpul la stări superioare de unificare.

Nivelurile inanimat, vegetativ și animat ale naturii se supun legilor ei și lucrează armonios. Fiecare obiect și organism de pe aceste niveluri extrag exact ce necesită întreținerea sa și dă înapoi sistemului mare în care există orice surplus.

Așa este creat un sistem integral uns bine. Doar ființa umană poate, pentru un timp limitat, să se opună la asemenea legi. Natura umană are o tendință să acționeze opus: noi contribuim cu ce trebuie și luăm pe cât de mult putem, fără să luăm în considerație alte părți ale sistemului. Facem asta fără să înțelegem că noi ne furăm pe noi, înșine făcând așa, deoarece în realitate noi suntem părțile interdependente ale sistemului natural, precum rotițele dintr-o mașină.

Ce ar trebui să ia oamenii din regenerarea Cerobalului

Exemplul Cernobalului demonstrează cum natura umană este opusă naturii în sine. Egoul uman, de exemplu dorința de a ne bucura pe seama celorlalți, care oferă creșterea exploatării, a manipulării și a abuzului în mijlocul relațiilor noastre, generează toxine care radiază în natură. Este, prin urmare, esențial pentru noi să învățăm cum lucrează natura și făcând astfel noi vom știi exact cum să reparăm problemele pe care le facem.

Dacă creștem conștientizarea funcției noastre ca oameni în interiorul naturii, înțelegând cum nivelurle sale inanimat, vegetativ și animat depind de relațiile noastre, atunci putem să lucrăm împreună pentru a deveni integrați armonios cu și în beneficiul naturii.

Dacă reparăm relațiile umane, construind poduri de conexiuni pozitive deasupra respingerii noastre înnăscute, a dezbinării și chiar a urii dintre noi, atunci noi putem experimenta realitatea noastră ca fiind perfectă. Prin corecția naturii umane noi vom simți cum relațiile noastre înfloresc și răsuflă proaspăt și cum fiecare mișcare este reînnoită și recreată.

Atunci planeta noastră va deveni paradisul, nici mai mult, nici mai puțin, decât raiul pe pământ.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed