Secretul împlinirii spirituale eterne

527.03În lumea corporală, împlinirea stinge plăcerea. Dacă mi-e foame și încep să mănânc, atunci treptat îmi satisfac foamea și îmi pierd pofta de mâncare și, împreună cu pofta de mâncare, plăcerea dispare. Drept urmare, rămân gol, un zero complet, și așa este cu orice.

Iubirea fierbinte care a izbucnit la început devine treptat rutină și se răcește. Obiceiul stinge gustul plăcerii și, în cele din urmă, îl ucide, ceea ce duce la moarte.

Dar viața spirituală este veșnică și perfectă, deoarece chiar înainte de a intra în acțiuni spirituale, învățăm cum să le facem veșnice și perfecte, adică dorința noastră nu dispare, ci doar crește. Trebuie să înțelegeți că dorința este principalul lucru și trebuie să lucrați constant la creșterea și calitatea acesteia.

Prin urmare, progresul spiritual este determinat de cât de dezvoltată și diversificată este dorința noastră, care include tot felul de nuanțe de proprietăți pregătite pentru noi de către Creator atunci când Adam HaRishon a fost spart.

Și prețuim această dorință astfel încât nici o particulă să nu dispară din ea. Ne asigurăm că toate dorințele există și ne susținem reciproc, căci cresc îmbogățindu-se reciproc și prin aceasta ajungem la lumina deplină a NRNHY, sfârșitul corectării.

Diferența dintre lumea corporală și cea spirituală este că, în acțiunile corporale, împlinirea stinge dorința. Și în spiritualitate, învățăm cum să creștem din ce în ce mai mult dorința primind plăcere.

Prin urmare, dorința este principalul lucru pentru noi, nu împlinirea. La urma urmei, împlinirea depinde în totalitate de creșterea dorinței și de poziționarea corectă a acesteia. Încep să mă bucur de dorința însăși, de faptul că ea crește și devine mai puternică.

Aceasta este o lucrare complet diferită, deoarece nu-mi pasă ca să îmi îndeplinesc dorința. La urma urmei, există întotdeauna un conținut infinit în lumea superioară și trebuie să-mi fac griji doar dacă am dorința corectă tot timpul și să-l cresc cât mai mult posibil.

Prin urmare, rugăciunile, cererile și laudele noastre către Creator sunt atât de importante, orice atragere către El, deoarece ele determină starea și împlinirea noastră. De fapt, mă bucur de dorința pe care o am în mine.

De aceea chinurile primei iubiri sunt atât de dulci. Ele sunt cele care dau plăcere, nu împlinire corporală. Împlinirea vine și pleacă și lasă golul în urmă. Dorința este capabilă să umple sufletul și rămâne în memorie.

Vedem că toate operele de artă vorbesc de angoasă mentală, aspirații și rugăciune. Prin urmare, nu trebuie să uităm că împlinirea autentică vine din dorința pentru persoana iubită.

Dacă împlinirea crește doar dorința, acesta este un semn că suntem în spiritualitate. Numai când mă străduiesc să renunț la mine, nu suprim umplutura, ci extind camera pentru ea și o măresc.

Din lecția zilnică a Cabalei 08.03.2021, „Totul este obținut prin puterea rugăciunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed