Semnificația interioară a celor patru litere HaVaYaH

548.03Cele patru faze ale dorinței sunt semnificația celor patru litere… în numele de patru litere HaVaYaH: punctul Yod este Ein Sof, adică forța de operare a inclus gândul creației (Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot , „Observația interioară”, capitolul 8, Punctul 31).

Vârful literei Yod este chiar începutul creației, când încă nu există o dorință clară din partea ei, ci doar dezvoltare din partea Creatorului.

Litera Yod este deja dezvoltarea dorinței, sentimentul unei anumite lumini în interiorul dorinței.

Primul Hei este Bina, adică faza a doua, privită ca actualizarea potențialului.

Diferența dintre Hei și Yod este că dorința creată de lumină în prima fază începe să simtă că există și consideră că lumina o umple. Această etapă se numește Bina. Vrea să devină asemănătoare cu lumina.

Litera Vav înseamnă Zeir Anpin sau a treia fază. Această fază este combinația primei și celei de-a doua faze, când atât lumina Hohma cât și lumina Hassadim sunt în interiorul dorinței, iar dorința continuă să se formeze. Ca urmare ajunge într-o stare în care vrea să primească doar lumina Hohma.

Ultima, a patra fază se numește Malchut, este dorința formată. Aceasta este creația. Suntem parte a acestei Malchut și prin urmare ne simțim ca primind.

KabTV, „Studiul Celor Zece Sefirot (TES)” 15.1.23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: