Sensul vieții, partea 3
Este posibil să atenuăm întrebarea despre sensul vieții?
Observaţie: Astăzi, speranța de viață a crescut de patru ori. În urmă cu 3.500 de ani, speranța medie de viață în Egiptul Antic era de 22 de ani.
Comentariul meu: Astăzi nu putem înțelege asta. La 22 de ani viața nu începe încă.
Întrebare: În acele timpuri, 15-20% din populație mureau de moarte nefirească, deoarece în mod constant se duceau războaie. În vremea noastră, desigur, viața a devenit mai bună. Cu toate acestea, pe de altă parte, jumătate din populația lumii ia antidepresive. Toate acestea sunt cauzate în oameni de natură?
Răspuns: Da, natura noastră, care ne conduce la scop. Adică ai totul, cu excepția principalului lucru: pentru ce trăiești?
În cele mai vechi timpuri, o persoană la 20 de ani putea să nu se fi gândit la scopul vieții. Dar când trăiești 80 de ani, atunci ai deja o problemă, jumătate din viața ta gândești: „În curând voi muri și pentru ce am trăit? Care este ideea?” Este mai rea decât moartea.
Observaţie: Chiar și faptul că totul se termină ridică întrebarea: care este sensul vieții, dacă totul se termină?
Comentariul meu: Apoi, avem nevoie de droguri pentru a nu ne mai gândi la asta, iar umanitatea a inventat acest lucru.
Întrebare: Drogurile sunt acum legalizate în toată lumea. Crezi că nu este întâmplător?
Răspuns: Desigur, nu este întâmplător! O persoană nu vrea să se gândească la sfârșitul ei, dar din moment ce aceste gânduri nu o părăsesc, ea vrea să umple cumva acest gol.
Întrebare: Înseamnă că, Creatorul ne dă suferință pe de o parte, dar pe de altă parte El permite drogurile astfel încât să le folosim?
Răspuns: Depinde de noi să vedem că nici aceasta nu este o soluție.
Întrebare: Deci drogurile nu vor ajuta la atenuarea întrebării interioare despre sensul vieții?
Răspuns: În niciun caz.
Din KabTV – „Fundamentele Cabalei”, 1/14/19
Discuții | Share Feedback | Ask a question