Sfârșitul erei banilor, Partea 1

Pacatul primului om si copacul cunoasterii a binelui si raului a fost ca Adam a gustat placerile mari care pot fi primite aducand multumire Creatorului, dar nu a putat rezista fara a le primi in mod egoist. Putea primi aceste placeri cu conditia ca va conduce intreaga lumea catre conexiune si, in acest mod, va creea un ecran peste receptia egoista. Totusi, nu avea un astfel de ecran si, prin urmare, a pacatuit.

Revelarea acestor imense dorinte egoiste se numeste pacatul original,si noi toti, intreaga noastra lume, suntem rezultatul acestui pacat. Prima data cand au fost revelate a fost in Babilonul antic. Cand au descoperit ca uniunea egoista conduce spre crize, cativa dintre babilonieni au decis sa se disperseze. Acelasi lucru se intampla acum in Europa si curand se va intampla si in America.

Cealalta parte a babilonienilor au spus : “Nu ! Avem un profesor, Avraam, care spune ca este posbil de gasit forta care poate sa ne uneasca.“ De atunci umanitatea s-a divizat in doua parti diferite.

Cei care l-au urmat pe Avraam si s-au numit poporul Israel au cazut, de asemenea, in egoism pracum celelalte natiuni ale lumii. Si totusi nu au putut sa devina aceiasi cu ceilalti datorita divizarii care a aparut in Babilonul antic, divizare care s-a mentinut pe intregul parcurs al intregii istorii a umanitatii. Si, pana in prezent, aceeasi lupta continuua.

Cand o noua dorinta egoista a fost revelata in Adam, acesta nu s-a mai putut gandit la  nimic altceva decat la satisfacerea ei. Intreaga noastra lume este materializata ca o consecinta a acestei actiuni si, prin urmare, este construita in intregime pe succesul material. In lume totul este masurat prin bani, fiind un echivalent al actiunilor fiecarei persoane.

Nu putem evalua oamenii psihologic sau prin rezultatele culturale si din educatie. In final, totul este convertit in bani. Acesta este modul in care este organizata lumea noastra, dar in zilele noastre acest model de masurare incepe sa colapseze. Curand va fi imposbil de masurat orice in bani, iar acestia vor disparea, nemaifiind un criteriu solid.

Distrugerea a inceput deja in SUA, unde in trecut nu exista alt mod de plata decat banii. La urma urmei, aceasta tara a fost creata de oameni din toata natiunile si culturile. Nu s-a tinut cont daca ai pielea neagra, alba, galbena, tot ce a fost important au fost banii. Banii au fost forta majora principala.

Iar forta banilor dispare si in final nu va mai ramane nici un model de evaluare. Totusi, pentru trei sute de ani de existenta a Americii, a fost de un real ajutor ca nu au luat in calcul alte valori in afara banilor.

In Europa a fost diferit. America este o tara in care traiesc multe natiuni, dar in Europa sunt multe tari si multe opinii diferite, ideologii, idealuri despre libertate si egalitate si o lunga istorie a relatiilor reciproce si conflictelor dintre tari. Prin urmare, uniunea nu le-a fost usoara si in loc sa se conecteze au inceput sa se lupte.

Dupa razboaie, europenii au incercat sa se uneasca urmanad exemplul SUA si au vrut sa realizeze visul American pentru ei insasi. Cu toate acestea, a fost necesar sa devina Statele Unite ale Europei, iar acest lucru nu a fost atat de simplu. Nu au avut un singur guvern si o singura natie. Prin urmare nu au reusit. Pe langa asta, au fost preveniti de de dezacordurile din principiile psihologice. In America a exista un singur principiu si anume banii ! Iar in Europa au fost multe alte principii, la urma urmei asta fiind o trasatura specifica a culturii lor antice. Cu toate acestea, orice ar fi, una colapseaza dintr-o parte, iar cealalta din alta parte, dar in final ambele vor fi distruse.

Din prima parte a Lectiei zilnice de cabala 8/8/16, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: