Sfârșitul „Profeției lui Baal HaSulam”

Baal HaSulam, „Profeția lui Baal HaSulam”: După aceea, Domnul mi-a vorbit cu o vedere, spunând: „Așează-te pe partea ta dreaptă”. Și m-am întins pe pământ. Și El mi-a spus: „Ce vezi?”

258Și eu am spus: „Văd multe popoare și națiuni, ridicându-se și coborând, iar fețele lor sunt oameni deformați”. Și Domnul mi-a spus: „Dacă poți da formă tuturor acestor națiuni și le poți sufla în ele duhul vieții, atunci te voi aduce în țara pe care am jurat părinților tăi, că ți-o voi da și toate scopurile mele vor fi împlinite de tine”.

Faptul este că simplificăm pur și simplu traducerea, astfel încât oamenii să înțeleagă cu adevărat ideea de corectare. Dar, în general, desigur, puterea lui Baal HaSulam trăiește în lucrările sale.

Prin conexiunea sa cu Creatorul, cu forța superioară și prin comentariile sale despre Zohar și toate celelalte lucrări putem aborda finalizarea acestui scop.

Tot ceea ce practic ne corectează este acea sabie cu două tăișuri pe care a primit-o de la Creator și cu care ne ridicăm, ne corectăm și trecem de la atitudinea noastră egoistă faţă de lume spre iubire și dăruire.

Întrebare: Ce înseamnă „chipul unui om”?

Răspuns: „Chipul unui om” înseamnă „similar cu Creatorul”, deoarece „om – Adam” provine din cuvântul „similar- Domeh” cu Creatorul.

Adică, Creatorul îi spune lui Baal HaSulam „Fă oamenii să devină asemănători cu Mine. De aceea îți dau sabia”.

Din emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed