Sfaturi Fulger De Cabala – 2/9/20

Întrebare: Intensitatea impactului luminii este aceeași la fiecare nivel sau intensitatea crește în funcție de înălțimea nivelului?

Răspuns: Bineînțeles. Punctul din inimă trezește un impact mai puternic al luminii asupra sa, în funcție de nevoia de a se dezvolta, care este determinată de mediul său.

Studiem în Talmud Eser Sefirot despre acest lucru într-o manieră foarte precisă. Cele cinci lumini NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida) se schimbă pe fiecare nivel în funcție de intensitatea sa și de nevoia de a hrăni sufletul.

Întrebare: Cum putem determina dacă punctul din inimă s-a trezit? Ce simte o persoană?

Răspuns: Dacă o persoană simte o dorință foarte puternică de a înțelege pentru ce trăiește, ce este dincolo de propria sa viață și moarte, cum sunt organizate și construite lumea și universul, cine le gestionează, de ce, cum și în ce scop, dacă consideră că fără un răspuns la astfel de întrebări, nu poate continua să ducă o viață liniștită și că nu se poate bucura de nimic în viață, atunci o atitudine atât de serioasă față de sensul vieții ar trebui să-l aducă la înțelepciunea Cabala și să-i arate unde poate găsi răspunsurile la aceste întrebări.

Întrebare: Știm ce înseamnă să primim în lumea corporală. În ce sens această primire diferă de spiritualitate?

Răspuns: Primirea spirituală este umplerea cu atribute altruiste. În măsura în care mă aflu în starea de iubire și dăruire, încep să simt însușirile care mă umplu.

Întrebare: Ne adunăm în grup de zece și începem să ne ridicăm sufletul în el până când simțim ascensiunea și adeziunea, ca urmare, se creează sufletul acestui grup. Ce urmează?

Răspuns: În continuare, aceste grupuri vor începe să se adune și astfel veți începe să măriți și să uniți sufletul general până când va ajunge la starea sa inițială ideală în care toată lumea se reunește într-o structură generală, în care Creatorul este revelat într-o manieră perfectă.

Întrebare: Este adevărat că Tora este o carte de coduri care are patru niveluri de studiu?

Răspuns: Da, este adevărat. Tora este o carte care nu-i înțeleasă deloc. Descrie totul ca o poveste istorică, dar de fapt nu este o poveste istorică. Există patru niveluri de atingere a Torei și fiecare este mai profund decât celălalt. Înțelepciunea Cabala se implică în revelația tuturor acestor niveluri, a intrării treptate la codul Torei.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 9/2/2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed