Sfaturi fulger de Cabala

Întrebare: Noi simțim sau încercăm să simțim ce poate face Creatorul, observăm și analizăm asta. Dar ce poate face ființa creată? Ce simte un Cabalist atunci când poate face ceva cu adevărat, dacă poate face ceva?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala este metoda dobândirii proprietăților Creatorului de către o persoană în timp ce încă trăiește în această lume. Omul poate fi ca Creatorul în măsura în care dobândește proprietățile superioare. Asta este ceea ce poate face. Dar este treaba lui dacă poate să facă asta. Depinde de cât de mult se devotă acestui lucru.

Întrebare: Ce este conceptul: “femeie interioară” în Cabala și cum îl pot folosi?

Răspuns: Este dorința ta egoistă interioară care a fost corectată parțial. Partea altruistă a acestei dorințe este numită “femeia interioară” a ta.

Întrebare: Este o afirmație într-unul din articolele tale: “Dorința noastră egoistă este mai mare decât egoul nostru, mai mare decât mândria. Până la urmă, dacă ar fi fost invers, noi ne-am sparge și sfărâma până la moarte, dar nu ne-am pleca.” Cum este o dorință diferită de ego? De ce este mai mare și cum ne salvează asta de spargerea totală?

Răspuns: Dorința de a mă bucura de dragul personal este numită ego. Asta este toată natura noastră. În mod absolut. Nu este nimic altceva în noi. Doar dorința de a ne bucura de tot ce ne putem imagina ca o sursă de plăcere.

Întrebare: Sunt foarte confuz în privința conexiunii reciproce dintre o persoană și Creator. Pare ca o religie medievală.

Răspuns: Nu este religie. Creatorul este forța generală a naturii în care noi existăm și include toate legile fizice, chimice și toate celelalte legi.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 1/26/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: