Sfaturi pentru cei singuri

961.2Comentariu: O tendință majoră în lume astăzi este singurătatea. Un ministru pentru singurătate a fost deja numit în Anglia, iar acum un ministru pentru singurătate a fost numit în Japonia.

Irina ne scrie: „Ce singurătate teribilă! Nu am înțeles cum am ajuns la asta. Am fost întotdeauna prietenoasă, deschisă și dintr-o dată – singură! Casa goală, inimă goală, telefonul tace. Și nu vreau să sun pe nimeni. Atât de singuratică sunt încât nu mai am putere! Și atâta singurătate în jurul meu! Cum putem trăi singuri? ”

Răspunsul meu: Nu poți. Dacă ai crea un club pentru cei singuri, oricum nu ar merge acolo.

Întrebare: Mă întreb de ce? Este adevărat, ea și toți ceilalți stau acasă dintr-un anumit motiv. Trebuie să le căutați, trebuie să le construiți lucrări. E o problemă!

Răspuns: Faptul este că niciun ministru nu va ajuta aici, nici o decizie de sus, din partea guvernelor, nu va ajuta. Acestea sunt doar pretenții care arată că ne pasă de cei singuri. Nu va ajuta în niciun fel.

Oamenii își dau seama că nu pot găsi sensul vieții în căsătorie. Ei nu pot găsi sensul vieții în muncă și, în mod natural, nu în prietenie. În nimic. Ce rost are deci? De ce ar trebui să mă ridic din pat dimineața? Nu există niciun motiv, niciun stimul pentru a te mișca, a gândi, a vorbi sau a face nimic. În consecință, lumea îngheață.

Și ce rost are? Numai dacă descoperim sensul vieții, care se află deasupra acestei stări. Numai dacă reușim cumva să le spunem altora despre asta, săle arătăm, să-i scuturăm pe oameni și să îi trezim. Altfel, sincer, totul se va termina cu cineva care vinde pastile care te vor adormi pentru totdeauna.

Și oamenii le vor cumpăra. Fără îndoială! Vor lua cu plăcere o pastilă cu o înghițitură de apă, se vor întinde și gata. Ceea ce se întâmplă după aceea nu mai contează.

Comentariu: Acest lucru nu sună foarte logic. Dacă un bărbat se simte rău, în mod logic ar începe să caute.

Răspunsul meu: Și ce poate face dacă nu vede nicio ieșire? De ce să trăiești?

Întrebare: Și conectarea cu alții, cel puțin un fel de conexiune ?!

Răspuns: Se adună în unele cluburi, dar și asta se termină.

Întrebare: Aceasta nu este soluția?

Răspuns: Bineînțeles că nu.

Întrebare: Adică până când o persoană pătrunde în sensul vieții. Se întâmplă asta acum și de aceea vedem această tendință?

Răspuns: Da. O persoană trebuie să treacă printr-o barieră care se manifestă prin apatie completă față de orice. Abia atunci poate descoperi o viață cu totul nouă. Adică, într-un fel, este moartea. Trecând prin această barieră, descoperim că există o altă viață, un alt tip și acum pot începe să o trăiesc.

O persoană trebuie să realizeze, să fie de acord și să dorească să renunțe la această viață – această căutare egoistă constantă a ceva. Odată ce este de acord cu acest lucru într-o anumită formă, atunci este pregătit pentru viața următoare.

Întrebare: Care este sfatul tău pentru o persoană singură care se simte singură până la o nevoie extremă în sufletul său?

Răspuns: Sfatul meu: accesați site-ul nostru web și citiți. Nu mai pot recomanda nimic altceva. Din suflet, aș prefera să nu spun acest lucru, dar nu pot oferi altceva.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 22.02.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: