Sfera superioară a naturii

Întrebare: Ce este Creatorul conform înțelepciunii Cabala, forța superioară?

Răspuns: Creatorul este cea mai înaltă natură. Natura are numeroase niveluri, și nivelul cel mai înalt cuprinde tot ceea ce suntem în măsură să descoperim cu ajutorul tuturor științelor și știința Cabala, care dezvăluie mecanismul forței de dăruire. Toate acestea împreună se numesc Creatorul.

De fapt, totul este sub controlul proprietăților Bina, forța de dăruire generală, care este numită Elohim, Creatorul. Există ceva ce nu cunoaștem? Înțelepciunea Cabala ne dă un răspuns clar, ca în orice știință: nu știm ce este deasupra forței de dăruire și nu suntem în măsură să revelăm aceasta.

Poate că este doar o restricție temporară. Generațiile avansează, dezvăluind natura și corectarea. Se pare că, după ce vom corecta întreaga realitate și atingem finalul corectării tuturor generațiilor, noi posibilități vor fi deschise.

Dar, pentru moment, nu avem cel mai mic contact cu ceea ce este deasupra calității de dăruire. Natura există acolo, poate, în diferite moduri, deoarece structura noastră nu este în măsură să înțeleagă și să simtă. Atunci când vom atinge la finalul corecției, putem vorbi despre ceea ce urmează. Cabaliștii fac ușoare aluzii în cărțile lor, dar nu putem să le înțelegem întotdeauna.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 12.12.12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: