Shavuot – O eternitate de o zi

293.1Sărbătoarea de Shavuot nu cere cuiva să păstreze tradiții speciale și durează doar o zi și, prin urmare, trece aproape neobservată. Dar de fapt, aceasta este o sărbătoare foarte importantă, deoarece este baza prin care umanitatea a primit metoda de corectare, modalitatea de a realiza o viață eternă și perfectă pentru întreaga omenire.

Prin urmare, cabaliștii onorează foarte mult sărbătoarea de Shavuot, care simbolizează primirea forței superioare, metoda de corectare a lumii, numită „Tora”.

Numele „Shavuot” se datorează faptului că această sărbătoare vine la șapte săptămâni (Shavuot) după Pesah, adică eliberarea unei persoane de egoismul său, care se numește exodul din Egipt. După ce a părăsit Egiptul, trece prin corectare timp de 49 de zile și în a 50-a zi, atinge un grad special în corectările sale și devine vrednic să primească Tora, să dezvăluie lumina superioară care îl purifică și îl umple.

Shavuot este, de asemenea, numit festivalul primelor fructe, deoarece este sărbătorit într-un moment în care se termină munca pe teren și vă puteți bucura deja de recoltă.

Aceasta înseamnă că am realizat corectarea dorințelor noastre și, după sărbătoarea de Shavuot, le putem folosi pentru a primi lumina superioară, pentru a-l dezvălui pe Creatorul din ele, de dragul dăruirii. Revelarea Creatorului în dorințele creației și echivalenţa cu El în calitate – toate acestea simbolizează sărbătoarea de Shavuot.

Atunci când sărbătorim Shavuot, dăruirea Torei, este obișnuit să mâncăm alimente lactate, deoarece Tora simbolizează dăruirea puterii superioare umanității. Laptele este un simbol al dăruirii unuia către altul, ca o mamă care hrănește un copil cu lapte. Nu există o manifestare mai vie și naturală a dăruirii decât laptele matern.

Shavuot simbolizează dăruirea Creatorului creațiilor Sale, dezvăluindu-ne sentimentul, înțelegerea, atitudinea și iubirea Sa ca prin laptele mamei. În cinstea acestui fapt, mâncăm doar lactate de această sărbătoare.

Primirea Torei înseamnă că Creatorul ne oferă o metodă de corectare, astfel încât să ne putem schimba dintr-o stare care este opusă Creatorului și să devenim în calități precum El. În acest fel, ne apropiem de Creator și putem primi de la El împlinirea interioară, lumina superioară, care este un eveniment foarte vesel, care se numește sărbătoarea dăruirii Torei.

Fiecare persoană de pe pământ este capabilă să folosească Tora pentru a se corecta și a atinge iubirea pentru aproapele său și iubirea pentru Creator, pentru a-și deschide viziunea spirituală și a se simți în interiorul fluxului etern al vieții de-a lungul axei infinite a timpului.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să învățăm din știința Cabalei cum ne putem apropia unul de celălalt și prin această apropiere să formăm un loc pentru revelarea forței pozitive dintre noi, dăruire reciprocă, dragoste și unitate. Și așa vom ajunge la corectarea lumii, astfel încât ea să nu arate, din păcate, așa cum ni se pare astăzi.

Every person who wants to achieve a happy, eternal life must use the inner, practical part of the

Orice persoană care dorește să obțină o viață veșnică fericită trebuie să folosească partea interioară, practică a Torei, care se numește știința Cabalei. Cu aceasta, el va putea să se corecteze, astfel încât să se poată vedea trăind într-o lume perfectă și eternă și să găsească viața eternă. Dacă folosește corect Tora, acesta îl va ridica la nivelul eternității.

Vă salut pe toți de sărbătoarea Shavuot și doresc tuturor să obțină cel puțin un pic din știința Cabalei pentru a vedea că forța superioară vrea în acest fel să ne dea „laptele” său, un sentiment de căldură și eternitate maternă. Vom simți că Creatorul se îngrijește de noi așa cum o mamă iubitoare își îngrijește copilul.

Vă urez tuturor succes în aceasta!

KabTV “Pacea” 5/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed