Și a fost seară și a fost dimineață

Este scris: „Și a fost seară și a fost dimineață, o zi”. Aceasta înseamnă că întotdeauna va trebui să trecem întotdeauna prin seară, întuneric, noapte, lipsa de înțelegere și simțire, confuzie. Totuși, asta nu înseamnă că nu simțim nimic.

Simțim că nu avem niciun sentiment sau înțelegere, adică suntem în întunericul nopții. Sentimentul nopții este încă un sentiment clar și nu o stare lipsită de sens, inconștientă.

Astfel, o persoană trebuie să înceapă întotdeauna cu faptul că nu înțelege și nu simte, cu amărăciune și confuzie în inimă și în minte. Apoi se trezește și începe să descopere ceea ce se numește ziua. Prin urmare, trebuie să ne obișnuim să ne bucurăm de senzația de noapte, confuzie, neînțelegere, pierderea sensibilității. De obicei, nu ne plac astfel de stări, deoarece acestea nu oferă împlinirea egoismului nostru.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că exact atunci când experimentăm întunericul, simțim cum sunt dezvăluite dorințele goale, gata pentru o nouă cunoaștere și senzație a zilei, acordare, conexiune, senzația Creatorului. Prin urmare, ar trebui să prețuim stările întunericului și ale nopții nu mai puțin decât revelația cunoașterii, înțelegerii și acordării, care se numesc „zi”.

Întunericul ne conduce la lumină, deoarece lumina poate fi simțită numai atunci când există întuneric în interiorul ei. Cu cât întunericul este mai profund, cu atât este mai mare lumina, deoarece întunericul este o lipsă, o dorință de a o atinge. Apoi, lumina este revelată în funcție de forța dorinței, dorința de ea.

Se pare că întunericul și lumina sunt la fel de importante. Cu cât avansăm mai departe în corecții, cu atât întunericul devine mai mic şi lumina este mai mare. Cu toate acestea, prețuim întunericul la fel de mult ca lumina, deoarece ambele sunt conectate între ele și sunt evaluate unul față de celălalt.

Trebuie să rămânem întotdeauna în mijloc, între întuneric și lumină, iar când dezvăluim lumina, trebuie să înțelegem că vine din întuneric. Trebuie să apreciem revelația noului întuneric și să înțelegem că este forma corectă, adevărată, pentru revelația ulterioară a luminii.

Întunericul de astăzi este întotdeauna mai întunecat decât cel de ieri, pentru că urcăm constant gradele: întunericul, depășirea întunericului, ziua, revelația luminii și din nou întunericul, depășind-o, și ziua, așa cum este scris: „Și a fost seară și a fost dimineață, într-o zi. ” Și astfel, zi de zi, urcăm din ce în ce mai sus pe gradele scării.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 14/10/20, „Bereshit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed