Si Ei Vor Merge Impreuna

Din lectia lui Rabash: „Israel este in exil- Divinitatea este cu ei”. Noi am invatat ca vasele Malchut coboara, cand Superiorul urca, asa face si inferiorul, insa aici este necesara o explicatie, si noi trebuie sa intelegm si acest lucru. Noi invatam atat de la lucrurile negative cat si de la cele pozitive. Noi invatam despre restrictia Bina si invatam despre dulceata Malchut. „Israel este in exil- Divinitatea este cu ei.”

Cand ei se afla in exil, nu au gust, si spun ca si Tora lor este la fel. Intelegeti acest lucru sau nu?

Deci persoana simte Superiorul in acelasi mod in care se simte pe sine. Aceasta este numita „restrictie”. Pe de alta parte exista „dulceata”, care este numita „eu sunt Domnul care sta langa ei in impuritatea lor.” Desi ei nu sunt inca purificati, exista inca Luminile imbracate in forma Inconjuratoare (Lumini) , despre care se vorbeste de fiecare data, fara vasele interioare.

Atunci cand o persoana este treaza, nu spune: „Vreau sa ma trezesc.” Nu este ca si cum ai apasa pe buton. Persoana este treaza, se intampla de la sine. Poarta numele de „Lumina care Inconjoara. Cand este vorba despre inferior este numita „Lumina interioara”, inferiorul ridica MAN. Intelegeti diferenta?

Atunci cand cel inferior face asta el este gazda. Cel Superior… o casa, in care vrea sa re-intre. Nu exista longevitate. Trezirea- nu are longevitate de asemenea!

Aceasta este de asemenea numita ridicarea MAN– cel inferior se trezeste de la sine.

Ascultati, exista o atitudine si exista o realitate. Eu vorbesc despre atitudine. Realitatea actuala incepe doar dupa ce persoana dobandeste vasul primirii. Noi vorbim doar despre atitudine nimic mai mult.”

Creatorul are intotdeauna grija de o persoana care doreste sa avanseze. Insa, cateodata se reveleaza pe masura ce aduce persoana mai aproape de El, si cateodata se exileaza. Exilul este simtit cand Superiorul se restrictioneaza pe Sine si daruieste in alt fel, prin “Lumina care Inconjoara.”

In timp ce se apropie de Creator si Lumina „Directa” (Esher) care se trezeste este mai activa acestea in timpul exilului, Lumina „rotunda” (Igulim) este mai activa. Insa persoana este intotdeauna in grija cuiva de Sus daca se straduieste sa avanseze.

Prin urmare se spune:”El cel care sta langa ei in impuritatea lor,” (Leviticus 15, 16), ceea ce inseamna ca Divinitatea este in exil impreuna cu o persoana, deoarece el a fost exilat in mod intentionat si acest lucru este destinat slujitorilor Domnului pentru a-i face sa avanseze prin intermediul unei alte Providente ascunse, Providenta Superioara. Dorinta de a-l revela pe El este dorinta adevarata.

Din Pregatirea pentru Lectia Zilnica de Cabala 20/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: