Simbolul crizei actuale: un semn de întrebare

Omenirea trebuie să învețe mai întâi să se cunoască la nivelul mineral, vegetal, animal. Prin urmare, trebuie să existăm întâi ca animal și apoi, ca oameni în această lume, am început să dezvoltăm industria, comerțul, tehnologia și știința, pentru ca în final, să înțelegem că toate astea nu funcționează și că nu știm să descifrăm sensul vieții în acest mod.

Ne angajăm în ceva aici, pe acest pământ: adulți, copii și animale. Este modul în care trăim, dar, la ce servește această viață? Există ceva dincolo de această viață? Este ceea ce începem să ne întrebăm atunci când vom crește și vom trece prin multe faze și vârste de evoluție și când nu găsim nici un răspuns.

În final, ajungem la o criză care ne împinge prin necazuri și probleme. Asta nu afectează doar oamenii și societatea umană, ci nivelul mineral al mediului, plante și animale. Toate problemele ajung la noi prin ei.

Vom atinge o stare în care ne vom întreba despre sensul vieții, nu din curiozitate sau dorința de a descoperi sursa noastră superioară, de unde venim și de ce, ci pur și simplu din disperare și dorința de a primi plăcere în această viață goală care nu ne aduce bucurie.

Omenirea avansează și atinge o criză generală care ne obligă să punem întrebări: de ce această viață? De ce trăim în acest mod? Noi știm că, atunci când viața trece fără probleme sau griji, nu ne punem multe întrebări. Dar, în momentul în care întâlnim probleme, începem imediat să întrebăm. Astfel, ne dăm seama că nu avem de ales și că trebuie să ne conectăm pentru a cunoaște sensul vieții, așa cum ne spune înțelepciunea Cabala. Dacă punem piesele puzzle-ului împreună, vom înțelege ce se întâmplă în și în spatele imaginii care conduce și susține și de ce El face toate astea.

Cabaliștii pătrund această imagine și urcă deasupra timpului. Ei ne spun că totul depinde de realizarea Creatorului. Singura problemă în această viață este de a atinge Creatorul, a-L căuta, a intra în contact cu El. Mă întorc spre Creator, Îi răspund, El se întoarce spre mine și înțeleg ce așteaptă de la mine. Dacă vom atinge această stare, toate problemele noastre se vor rezolva. Vom înțelege ce se întâmplă și cum să conducem totul. Lucrul principal este să știm cum să urcăm deasupra acestei vieți la un nivel superior. Dar, pentru a face asta, trebuie să descoperim Creatorul.

Astfel, criza actuală este doar să ne conducă la acest lucru.

Noi credem că este vorba despre o criză, dar cuvântul ”criză” în greacă înseamnă renaștere. Deci, nu ar trebui să luăm această criză în mod dramatic, ci mai degrabă să ne gândim că ne conduce la un nou început, cât timp o înțelegem și știm cum.

Din Congresul din Franța, ”Unul pentru toți și toți pentru unul”, a doua zi, 10.05.2014, Lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: