Simptomele dureroase ale revenirii

Toată lumea așteaptă ca pandemia coronavirusului să se încheie într-un final. Însă acesta este doar începutul. Până la urmă trebuie să schimbe gândirea întregii umanități, o masă imensă de oameni complet diferiți. Ei au nevoie de timp să digere această stare, să o simtă, să înțeleagă de unde vine și de ce.

Durează timp, cel puțin alte câteva luni. Până în toamnă această situație ar trebui să devină deja familiară. Omul se poate obișnui chiar cu loviturile, ca o boală cronică cu care o persoană deja a învățat cum să trăiască cu ea. El știe cum să se ocupe de ea, cum să o trateze.

Același lucru se va întâmpla cu coronavirusul. Acest sistem încă nu s-a stabilizat și reacționează la impact cu sărituri bruște. Însă gradual acest proces de tranziție se va domoli, iar sistemul va lua o stare nouă. Vorbim despre o masă de miliarde de oameni și de tot felul de probleme: unii suferă de foamete, alții din incendii și alții de la secete, uragane. Însă noi deja vom percepe aceste probleme în mod integral, împreună.

Apoi va fi o perioadă unde va fi o insuficiență a majorității produselor necesare, hrană, apă, medicamente, electricitate. Toate acestea vor diminua cererile umanității; îi va forța să devină mai modești. Nimeni nu va fi nerăbdător să zboare în jurul lumii în căutarea divertismentului. Coronavirusul ne va învăța înțelepciunea vieții.

Noi trebuie doar să știm că suntem într-un sistem integral care se îndreaptă spre o stare nouă de echilibru, plănuită original în natură. Acum acest proces se dezvoltă, aducandu-ne stări diferite. Dacă noi sprijinim procesul dezvoltării, atunci stările vor fi bune, iar dacă nu îl sprijinim, atunci stările vor fi rele pentru a ne corecta.

Nimic nu se întâmplă accidental, ci numai cu scopul corecției. Dacă verificăm ce se întâmplă astăzi în relație cu scopul final, noi vom descoperi că este o relație constantă între starea curentă și punctul final. Prin urmare va fi ușor pentru noi să vedem că totul este făcut cu scop.

Principalul lucru în acest proces este o conexiune tot mai mare. Acum suntem divizați, opuși între noi și, prin urmare, noi suferim astfel încât suferința ne va împinge să ne conectăm. Însă în măsura în care noi ne conectăm, ne vom apropia de corecție. Iar finala corecție este un singur om cu o singură inimă și iubește-ți aproapele ca pe tine însuti.

Noi nu vrem această conexiune și nu suntem de acord cu ea, însă natura ne ghidează din stare în stare până când suntem de acord și convinși despre cât este de bună. Așa cum copii se ceartă prima dată și se ceartă până când cresc și devin mai înțelepți.

Pandemia coronavirusului este dată pentru vindecarea noastră. La finalul acestei perioade noi vom fi mult mai sănătoși și relațiile noastre vor deveni mult mai bune atât între oameni cât și între țari. Acum granițele sunt închise din cauza pandemiei. Dar vom ajunge la concluzia că tuturor țărilor li se recomandă să distrugă toate armele deoarece conexiunea este singura salvare care ne permite să ieșim din problemele impuse nouă de către coronavirus.

Rezultă că virusul nu este o boală, ci simptomele refacerii. Așa se întâmplă cu fiecare boală, noi nu simțim boala în sine ci reacția corpului care încearcă să se refacă. Simptomele dureroase sunt semnele revenirii. Cu ajutorul pandemiei coronavirusului Creatorul ne arată calea.

Coronavirusul ne propulsează înainte. Este necesar doar să nu îl evaluăm în mod material și să ne ascundem ci să ne facem temele corecte cu ajutorul lui. Adică întâi să ne distanțăm unii de alții, așa cum se cere și apoi să verificăm în ce formă ne putem apropia.

Dacă aș putea să îi iau în considerație pe ceilalți și să mă gândesc numai la ei și nu la mine, nu ar fi nicio problemă cu virusul. Aș putea cu ușurință să ies afară și să mă duc oriunde deoarece dacă eu am grijă de aproapele meu, eu nu am să îi fac rău sau să îi transmit virusul. Și așa este peste tot.

Oamenii încă nu îl înțeleg chiar acum, dar în câteva luni va fi clar că coronavirusul vrea să organizeze conxiunile corecte dintre noi astfel încât toată lumea se gândește la ceilalți. Și apoi vom fi imediat sănătoși.

Din lecția zilnică de Cabala 7/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: