Sinapse pentru transmiterea informației spirituale

214Cabala este știința care ne arată cum să ajungem la revelarea Creatorului în lumea noastră, să-L simțim și să-L cuprindem într-o asemenea măsură încât să o putem transmite altor oameni și generațiilor următoare. Cabala ne învață cum să percepem realitatea pe care nu o putem simți cu cele cinci simțuri obișnuite.

Dar dacă nu poate fi simțită de organele noastre de percepție, atunci cum poate fi perceput de mintea noastră? Nu poate! La urma urmei, mintea noastră este rezultatul impresiilor din lumea noastră. Pe măsură ce ne dezvoltăm în această lume, se construiesc diferite forme, discernăminte și imagini, tot felul de conexiuni și sinapse în creierul nostru.

Acesta este motivul pentru care nu suntem capabili să percepem lumea spirituală. Pentru a face acest lucru, trebuie să dezvoltăm noi organe de percepție: să deschidem noi conexiuni între noi în mintea și în inima noastră, care nu sunt prezente la o persoană obișnuită. Dar o putem face.

Dacă construim treptat astfel de conexiuni, atunci ele funcționează ca sinapsele din creier și conectează tot felul de concepte și contrarii pentru noi. În esență, acestea sunt formule de conexiune între tot ceea ce există în materie și spațiu.

În acest fel, construim vase pentru a percepe realitatea din interiorul nostru, care este deasupra simțurilor fizice și a minții și începem să simțim lumea spirituală.

Din a 2a parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/10/22, Baal HaSulam “Învățătura Cabala și esența ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: