“Singur nu este întotdeauna însingurat” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Singur nu este întotdeauna însingurat

Se pare că rețelele sociale, pandemiile și viața modernă ne-au făcut oameni izolați, mai înstrăinați decât oricând unii de ceilalți și bucurându-ne în principal de propria noastră companie. Timpul de conversație al oamenilor a scăzut de aproape treizeci de ani și chiar și apelurile video nu pot inversa tendința. Se pare că pentru tot mai mulți oameni, comunicarea cu alți oameni pur și simplu nu mai este atrăgătoare. Dar ținând cont de faptul că suntem din ce în ce mai narcisiști, această tendință nu ar trebui să ne surprindă. În viitor, ne putem aștepta ca această tendinţă să continue și chiar să se accelereze.

Și eu simt că prefer să stau în camera mea și să-mi petrec timpul așa cum îmi place, decât să socializez cu oameni care în mare parte nu mă interesează. Am cărțile mele; am noutăţi despre știință și alte știri pe care le urmăresc; și am diverse alte interese.

Pot simpatiza cu oamenii care simt că nu au nevoie de alți oameni pentru a-și satisface nevoile sociale, deoarece toți suntem din ce în ce mai concentrați pe noi înșine. Pentru mulți oameni nevoia de reciprocitate, de aprobare din partea societății se diminuează.

Cu toate acestea, nu este că oamenii devin din ce în ce mai antisociali. Ei devin din ce în ce mai pretențioși și nu vor să-și piardă timpul sau energia pe conexiuni inutile care nu le aduc niciun beneficiu real.

Oamenii sunt indiferenți față de ceilalți oameni pentru că devin din ce în ce mai orientați spre scopurile lor. Ei își aleg obiectivele în viață și se străduiesc să le atingă. Aceasta este o dezvoltare pozitivă care îi va conduce pe oameni să-și urmărească scopul vieții.

În ceea ce mă privește, în ciuda naturii mele izolate, scopul vieții mele cere să mă conectez cu cât mai mulți oameni posibil și la cel mai profund nivel posibil: în inima mea. Pentru a-mi atinge scopul, sunt dispus să mă conectez cu orice persoană și să îmbrățișez orice persoană. Dar dacă nu ar fi scopul meu, aș fi în continuare fericit, izolat în camera mea, așa cum eram înainte de a începe să răspândesc înțelepciunea Cabala în întreaga lume, care este scopul vieții mele și pentru care voi face cu bucurie orice sacrificiu.

Și așa cum sunt eu, la fel și mulți alți oameni devin din ce în ce mai orientați spre obiective. Este o evoluție în umanitate și nu regresie. În viitor vom vedea din ce în ce mai mulți oameni care se conectează în jurul unor obiective comune, evitând interacțiunile ocazionale care li se vor părea inutile. Ei vor trăi pe două niveluri: la nivel superficial vor apărea depărtați sau rezervați, dar la un nivel mai profund vor fi profund conectați cu cei care le împărtășesc obiectivele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed