Singura cale de tranziție către iubire

Baal HaSulam, „Libertatea”: Tora și Mitzvot au fost date doar pentru a purifica pe Israel, pentru a dezvolta în noi simțul recunoașterii răului imprimat în noi la naștere, care, în general, este definit ca iubirea noastră de sine și să ajungem la binele pur definit ca „iubirea pentru ceilalți”, care este singura trecere către iubirea Creatorului.

Oamenii nu s-ar uni niciodată unii cu ceilalți, dar pentru că tânjesc după Creator și vor să-l reveleze, această dorință îi conectează. Nimic altceva nu poate uni cu adevărat o mamă cu copiii ei, un soț cu soția sa, familia, rudele, națiunile sau umanitatea. Prin urmare, trebuie să tânjim și să ne întoarcem la rădăcina noastră spirituală în care suntem în fuziune absolută, cum ar fi, de exemplu, gaze mixte sau lichide din care nimic nu rămâne decât un amestec omogen. Pentru aceasta a fost dată Cabala – să ne amestece și să ne unească.

Când încercăm să ne unim, începem să înțelegem măsura în care suntem incapabili să realizăm acest lucru, iar Creatorul este perceput exact în măsura în care suntem conectați. Ce să faci pentru ca acest lucru să funcționeze? Nu putem face nimic! Iar acest „nu putem” este natura noastră și este răul absolut care ne face să ne simțim respinși unul de celălalt, la fel cum doi poli identici ai unui magnet se resping reciproc.

Recunoașterea răului arată cine suntem din naștere și măsura în care nu ne putem conecta pentru a deveni un întreg. Această respingere reciprocă este definită ca ego-ul nostru, iubirea noastră de sine.

Când începem să simțim forța reală a ego-ului, respingerea, ura, eșecul, lipsa trezirii unul față de celălalt, putem începe să ne imaginăm forma opusă, care este iubirea pentru ceilalți.

Marele nostru profesor, Baal HaSulam, spune că aceasta este singura și unica tranziție către iubirea de Creator. Prin urmare, trebuie să ajungem la o stare în care suntem neputincioși în a ne uni, o respingem cu toată puterea și nu o vrem deloc.

Este dificil să-ți imaginezi cum poți suporta un sentiment precum iubirea, dizolvarea totală în alții, atunci când nu mai rămâne nimic din tine. De fapt, sentimentul că nu te poți dizolva pe deplin în ceilalți îți aduce recunoașterea a ceea ce iubirea și conexiunea sunt cu adevărat.

Cu alte cuvinte, nu putem susține conexiunea iubirii dacă nu o obținem ca urmare a respingerii. Aceasta este singura modalitate de a face tranziția de la ură și incapacitatea de a ne uni către iubire.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 29.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: