Singura Forta Care Ne Poate Schimba

Intrebare: Cum se poate ca dorinta unei alte persoane sa devina nevoia mea vitala?

Raspunsul meu: Se poate intampla daca tu privesti lucrurile cu adevarat in acest fel. Nu te poti forta sa daruiresti bomboane si flori oamenilor, sau sa le zambesti cat e ziua de lunga. Si nici nu poti incerca, ca un ipocrit, sa fii “o persoana draguta”. Mai mult, Kabbalah vorbeste despre o corectare interioara care se intampla constient ca si rezultat al faptului ca vezi tinta; ca vezi in ce fel este realitatea organizata si te vezi pe tine in comparatie cu ea.

Incepi apoi sa te indepartezi de lucrurile evaluate de senzatiile tale ca fiind bune sau rele, intrucat ele iti revoca libertatea de a alege si te transforma intr-un animal neajutorat. Incepi, in schimb, sa realizezi maretia scopului; acesta devenind cel mai important lucru pentru tine. Totusi, nu-l vei aprecia in functie de beneficiile egoiste ce le promite, ci bazandu-te pe un principiu complet diferit.

Dar cum este posibil, daca viata noastra se invarte un jurul senzatiilor de bine si rau, implinire si goliciune? Este, pentru ca acum ai obtinut un nou criteriu de apreciere al binelui si al raului care nu este bazat pe auto-satisfacere, ci pe importanta spirituala. Ti-a fost adus de Lumina, desi nici macar nu ai observat asta.

In acest fel forta altruismului ajunge la tine. Este ceva ce n-ai mai simtit inainte, si incetul cu incetul, incepe sa te influenteze, dandu-ti calitatea Bina care este deasupra rationamentului nostru actual. Obtii o noua natura, una care iti este momentan nefamiliara si care-ti va deveni metrul cu care-ti vor fi masurate toate actiunile si schimbarile care au loc.

Totusi, intre timp, tot ceea ce faci este de folos doar cu scopul de a trezi influenta acestei forte. Intreaga metoda a Kabalei se afla in a invata cum sa atragi Lumina care va provoca o schimbare in tine. Fara ajutorul ei, nu te vei putea schimba de unul singur. Vei ramane pentru totdeauna prins in complexitatea labirintului filosofic. Pe de alta parte, daca Lumina te influenteaza, vei incepe sa vezi si vei invata totul..

Din acest motiv am inceput studiul Cartii Zohar: cu scopul de a da fiecarei persoane (chiar si incepatorilor) o sansa de a fi in contact cu Lumina, de care depindem in intregime.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: