Singura modalitate de a ne apropia

565.01Întrebare: Cum ajută ideologia interculturală dezvoltarea spirituală personală a fiecărui individ?

Răspuns: Ne ajută să ne ridicăm deasupra tuturor diferențelor. Am ținut cursuri cu studenți în Los Angeles și m-am întrebat cum comunică între ei. Unul dintre ei este negru, altul  este galben, al treilea este alb, una este înfășurată într-un batic musulman, iar altul merge cu Steaua lui David. Mi-au răspuns la întrebări spunând: „Știi, nu observăm acest lucru”.

Astăzi, s-ar putea să nu mai fie cazul. Dar, în acei ani, ei spuneau: „Ne-am obișnuit atât de mult și comunicăm atât de strâns încât nu ne deranjează toate acele atribute externe”.

Comentariu: Unul dintre avantajele acestui tip de societate este că emigranții sunt o sursă de cunoaștere și o calificată forță de muncă. Acestea aduc noi gusturi, stiluri, muzică, cultură, precum și posibilitatea de a învăța diferite limbi și religii.

Dar toate aceste interese culturale și științifice din diferite națiuni dispar imediat ce apare conflictul. Ce interferează cu ele? Se pare că a existat o educație în care sunt investite miliarde și, cu toate acestea, putem vedea ce se întâmplă acum, de exemplu, în America.

Răspunsul meu: Această educație este greșită. Nimic nu va ajuta. Greșeala este că nu au fost învățați cum să se apropie unul de celălalt în modul corect. Fiecăruia i se oferă libertate din toate punctele de vedere și cred că au găsit calea potrivită pentru a se apropia unul de celălalt în acest fel. Este gresit.

Natura are un singur mod de a ne apropia, care este acela că o persoană se ridică deasupra naturii sale și preferă să fie în conexiune cu aproapele său, deasupra egoismului său. Acest lucru ar trebui învățat. Acest lucru ar trebui introdus treptat.

Fără să schimbăm natura umană, este imposibil să rezolvăm ceva. Ne apropiem astăzi de această eventualitate. Trebuie să înțelegem natura umană, altfel nu vom supraviețui.

Din emisiunea de pe KabTV “ Abilități de comunicare” din 16.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed