Singura persoană rea din lume

Shamati 1: Nu este nimeni în afară de El

Și, cu cât se străduiește mai mult, se vede mai îndepărtat de sfințenie decât cei care au sentimentul că că sunt în uniune completă cu Creatorul. În timp ce el, are mereu plângeri și cerințe și nu reușește să explice comportamentul Creatorului, modul în care El se comportă cu el.

Și acest lucru îi provoacă suferință. Din ce motiv nu este în uniune completă cu Creatorul? Până când are sentimentul că într-adevăr, el nu are nici o parte în sfințenie.

Eu văd că toate intențiile mele și dorințele mele sunt pentru a primi. Vreau să mă unesc cu prietenii și să dezvălui Creatorul între ei, în scopul de a-I dărui Lui dar, după toate încercările mele, descopăr că nu este deloc în natura mea.

Și chiar dacă primește uneori o trezire de Sus care-i dă, pe moment, vitalitate, cade imediat în josnicie.

Asta înseamnă că percep urcările și coborârile mele judecând cât de mult îmi fac griji cu privire la Creator prin grup și prin care El va fi revelat și cât de mult tânjesc să văd în toate astea nu este nimeni în afară de El și că El este binele care face bine. Descopăr atributele corespunzătoare în grup, dar înțeleg că nu pot participa la asta prin mine.

Se pare că nu este nici o persoană vinovată cu excepția mea. Oamenii obișnuiți de pe stradă sunt în întregime conduși de Creator într-un mod natural și instinctiv.

Prin urmare, ei nu sunt responsabili de ceva și sunt drepți, deoarece ei nu execută decât ordinele Creatorului fără nici o participare din partea lor.

Prietenii pe care-i văd investesc toate forțele lor pentru a dărui și eu sunt singura persoană rea din lume care vrea să-și părăsească ego-ul său dar nu poate. Se pare că starea generală a vasului, a sufletului general, depinde doar de mine.

Astfel, starea Creatorului depinde de rezultatul eforturilor mele. Creatorul poate bucura ființele create și se poate descoperi lor dacă adaug contribuția mea. Fără asta, Creatorul nu poate să fie mulțumit și este vina mea!

Omul trebuie să se străduiască mereu să rămână pe drumul care este acela al Dvekut la Creator, adică toate gândurile sale trebuie să fie orientate spre El. Chiar dacă el se află în cea mai rea dintre situații, că îi este imposibil să se găsească într-o cădere mai mare decât asta, nu trebuie niciodată să părăsească domeniul Creatorului, adică gândul că există o altă putere care nu-i permite să intre în sfințenie și care poate să-i facă bine sau rău.

Asta înseamnă că el nu trebuie să creadă că există forța lui Sitra Ahra (cealaltă parte) care nu ar permite omului să facă bune acțiuni și să urmeze căile Domnului, ci că totul este făcut de Creator.

Pe de o parte, trebuie să acceptăm toate acțiunile pe care le suferim. Există un singur lucru pe care nu am putea să-l acceptăm: faptul că nu pot justifica Creatorul în toate aceste acțiuni, nici să-I aduc mulțumire, nici să-I aduc laudă. Acesta este singurul lucru care-mi face rău.

Desigur, nu-mi pare rău pentru mine, ci pentru faptul că nu pot adăuga partea mea lipsă, contribuția mea la întregul vas general, pentru ca Creatorul să fie în măsură să se dezvăluie în el și să se bucure.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 29.10.2014, Shamati 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: