Singura Rugăciune

935Nu poate exista decât o singură rugăciune când ne întoarcem spre Creator, singura sursă care controlează totul și face totul. Așadar, singura rugăciune la care răspunde El este cererea oportunităţii de a dărui, de gânduri despre dăruire.

Trebuie să ne ajutăm reciproc prin invidie și ambiție de a atinge o astfel de dorință de a primi puterea de dăruire de sus. Creatorul așteaptă această cerere de la noi și acesta este singurul lucru pe care El este gata să ni-l dea, nimic mai mult. El va continua să răsucească creaturile și întreaga lume până când vom realiza că singurul lucru de care avem nevoie este dorința altruistă, forța dăruirii.

Toate acestea le putem obține de la Creator: dorința, forța și instrucțiunile despre cum să le folosim. Și apoi vom construi din noi înșine Partzufim  spirituale despre care scrie Studiul celor Zece Sefirot și vom simți grade spirituale din ce în ce mai înalte, lumi, ajungând în cele din urmă la gradul Creatorului.

Dar chiar din prima etapă, începem să simțim eternitatea și măreția creației, care este mai presus de toate limitele acestei lumi și include totul. Toate acestea se realizează numai în dorințele noastre de dăruire primite de la Creator. Trebuie doar să-I cerem să ni le dea.

Rugăciunea ar trebui să conțină o înțelegere clară că omul trebuie să obțină forța dăruirii, dar în același timp, că nu există o picătură din această forță în el și că numai Creatorul ne-o poate da. Aceasta este singura dorință a omului – de a primi forța dăruirii și nimic mai mult.

Înainte, pentru pregătirea congresului era necesar să depunem eforturi fizice uriașe: multe ore de zboruri, vize etc. Dar congresul care va urma va fi virtual și nu este necesar decât efort interior. Vrem să fim împreună, cu toată inima și sufletul nostru, deasupra spațiului și timpului, într-o singură inimă, adică într-o singură dorință.

Vrem să combinăm toate dorințele noastre de conexiune și integrare reciprocă într-o astfel de dorință, care se va potrivi cumva cu dorința Creatorului de a se conecta cu noi și a se îmbrăca în noi. Și apoi „Unul va adera la unul” și îl vom dezvălui pe Creator.

Toate acestea depind de puterea conexiunii noastre într-o singură dorință. Dacă această forță este suficientă pentru cea mai mică revelare a Creatorului, atunci Îl vom simți în unitatea noastră.

Cu toții încercăm să realizăm conexiunea, unindu-ne într-o singură dorință. Adică vreau să descopăr dorințele prietenilor mei și să mă topesc în ele. Dacă ne întoarcem la Creator cu aceasta, El se îmbracă în noi, pentru că El numai asta așteaptă. Acesta ar trebui să fie rezultatul congresului. Dacă reușim să facem acest lucru într-o măsură, am face deja un pas înainte în spiritualitate: fiecare se va deconecta de dorințele sale fizice, ne vom conecta cu toții și Creatorul ne va completa eforturile și se va îmbrăca în ele.

Oricine dorește să obțină forța dăruirii, revelarea Creatorului, trebuie să-și atașeze propria dorință de aspirațiile prietenilor săi și să-i unească. Și atunci Creatorul va auzi această cerere și îi va răspunde.

Este necesar să înțelegem că este imposibil să realizăm o dorință autentică dintr-odată. La urma urmei, trebuie să acționăm în direcția dăruirii și nu avem puterea să o facem. Nu putem decât să ne apropiem puțin de ea, apoi puțin mai mult și puțin mai mult, datorită faptului că suntem integrați unul în celălalt. Și de aceea trebuie să facem atât de multe acțiuni.

Dacă nu suntem integrați unul în celălalt, nu am putea avansa în munca noastră. Întreaga lucrare este despre interconectare: mai întâi suntem conectați puțin, apoi mai mult și mai mult. Și când această integrare reciprocă atinge măsura necesară, obținem rezultatul.

În caz contrar, Creatorul nu ne aude rugăciunea. El reacționează oarecum la orice strigare, dar răspunde doar la rugăciunea perfectă.

Prin urmare, nu dispera și nu renunța. Trebuie să luăm exemplu de la un copil care nu renunță la părinți și nu încetează să se plângă și să pretindă ce vrea. Așadar, ne formăm treptat și ne modelăm dorința de spiritualitate și ne combinăm dorințele într-una.

Dorința fiecăruia este încorporată între dorințele altora, apoi împreună sunt incluse în alte dorințe etc. Prin urmare, sunt necesare o mulțime de acțiuni pentru a realiza o conexiune integrală completă. Este un miracol când diferite dorințe opuse sunt combinate și construiesc un sistem perfect al întregii realități. Toate se contrazic reciproc, dar se conectează deasupra acestei contradicții și creează întreaga lume a Infinitului.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/21/21, “Ruga”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: